Instagram

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Junior Handler -treenit videolla

Tein tänään Virkun kanssa pelkkiä näyttelyjuttuja ihan vain siltä varalta, että saan sen mukaan Ylivieska KV'seen. Aiemmin päivällä treenatessani Virkun liikkeet oli tosi kivat, mutta nyt videolle otettaessa ne vähän takkuili. Ongelma oli juuri tuossa normaalissa liikkeessä ilman minkään sortin balettitaiteiluja tai hifistelyjä. Nuo "vaikeammat" junior handler -kuviot kuitenkin menivät hienosti. En nyt jaksanut niuhottaa tuosta seisotuksesta, koska mulle riitti nyt se, että Virkku seisoi nätisti paikoillaan, ja jaksoi tuijottaa nyrkkiä. Nyt kun se kyttäsi kättä, ei haitannut niin paljoa, jos asettelin etujalat vähän liian eteen, mutta heti kun koira lopetti kyttäysen, näytti etupää järkyttävältä. Elisiis, näyttelyissä pitää jättää etujalat vähän taaksepäin. Olin aivan varma, että kasissa jään jossain vaiheessa tuomarin ja koiran väliin, ja tuon vuoksi halusinkin treenit videolle, mutta mitä vielä - sehän meni muutamaa stoppia lukuun ottamatta hienosti!

3 kommenttia :

 1. Jos haluat todella kisata Virkun kanssa, miksi et niuhota sen reenaamisen suhteen? Eli palkkaat koiraa, kun se oikeasti seisoo oikein. Muutenkin mun mielestä sun pitäis käsitellä koiraa paremmin, eikä sörkkiä sitä niin sanotusti sinne tänne. Kun pyysit koiraa seisomaan, korjasit sen jalat todella tykeröin käsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, jos olisit katsonut uudempia postauksia, olisit huomannut tästä seuraavan postauksen, jossa on tehty samanlaiset treenit muutaminen uusien ohjeiden pohjalta. Uusimpana postauksena meillä olisi ollut kisapostausta juuri niistä näyttelyistä, joihin näitä juttuja treenailin. Vanhemmista postauksista olisit nähnyt sen, etten ole mitenkään tavotteellisesti Virkun kanssa kisailemassa, vaan olen enmmänkin keskittynyt noihin lainakoiriin.

   Poista
  2. Äh, kun väsyneenä luin tuon sun kommentin, onnistuin ottamaan siitä hieman itseeni, mutta nyt kun luin sen uudelleen, ja aloin miettimään pointtiasi, en saa tuosta enää tekemälläkään tökeröä kommenttia. Eihän tuossa ole mitään ilkeää, vaikka asian olisi voinut hieman pehmeämminkin ilmaista. Pahoittelen siis hieman tylyhköä vastaustani.

   Aloin vasta nyt miettimään tuota niuhottamiste treeneissä, ja tulin siihen tulokseen, että tuo 'se on vain metsäkoira' -ajatusmaailma on onnistunut pesiytymään omaankin mieleeni, enkä näin ollen vaadi Virkulta täyttä priimaa, vaikka saisinkin sen suoritukset varmasti hiottua parempaan kuntoon. Toisaalta me treenaillaan ihan vain omaksi iloksi, eikä meistä varsinaista kisakoirakkoa tule koskaan tulemaan (ks. mm. juuri se Ylivieska KV postaus). Rally-tokossakaan me ei koskaan luultavasti tulla pääsemään alokasta pitemmälle tuon irtipidon suhteen, eikä agilitystakaan tule meidän kisalajia, joten ehkä meidän ei vain tarvitse niuhottaa. Riittää, että pidetään hauskaa. Osa tuosta sinne päin tyylistä menee oman osaamattomuutenikin piikkiin. Juuri tämän vuoksi kyselinkin tästä videosta kommenttia, joiden pohjalta sitten tein seuraavat nlytreenit videolle, joista jo tuossa ensimmäisessä kommentissa mainitsinkin. Mitä tarkoitit tuolla viimeisellä lauseellasi? Korjasin Virkun jalkoja aika moneenkin otteeseen. Millä tavalla jalat olisi kannattanut asetelle?

   Mima

   Poista