Instagram

maanantai 8. heinäkuuta 2013

Mökkitreenailua

Olimme jälleen (yllätys?) viikonlopun mökillä. Treenailin Virkun kanssa eilen illalla vielä joskus kymmenen aikaan sekoitettuna rally-tokoa ja normaalia tokoa. Virkku ylitti jälleen itsensä ollessaan hyyvin innokas, mutta yllättävänkin tarkka. Kontakti pysyi kivasti seuruussa, vaikka on siinä vieläkin puutteita. Kokeiltiin hyyvin pitkästä aikaa tokojääviä, ja yllätyksekseni Virkku osasi ne vielä, eikä sekoittanutkaan niitä kertaakaan. Mahtavaa! Eiliset treenit tein mahdollisia tulevia mölli-tokokokeita silmällä pitäen, kunnes valitsin paria päivää tokokoetta aikaisemmin olevan rally-tokon Kalajoella. Tulin siihen tulokseen, että rally-tokossa voin suunnilleen minimoida nolauskertoimet, koska se on meillä kuitenkin se varmempi. Virkku tuskin toimii ensimmäisillä liikkeillä tälläkään kertaa, koska kyseessä on sille aivan uusi paikka, mutta kaikkea pitää kokeilla!

Tein Virkun kanssa tänäänkin treeniä mökillä, mutta nyt vire otti ja hyppelehti vähän suuntaan jos toiseenkin. Välillä seuruu oli aivan mahtavaa ja ehdottomasti sitä parasta Virkulta; koira oli innokas, pysyi omalla paikallaan eikä irtoillut ja piti kontaktin. Välillä se jäi kuitenkin laamailemaan ja haahuilemaan taaksepäin, välillä ryntäsi eteen ja välillä irtoili - tai oli vain tekemättä yhtään mitään. Kokeilin tehdä Virkun kanssa paikkamakuuta, jota ei olla aikaisemin tehty. Pysyi hienosti, nousi vain kerran kesken kaiken. Palkkailin aina kun otti muhun kontaktia.

En olekaan kertonut blogissa Mutkun neuvolatätikäynnistä. :> Asta kävi pyörähtämässä meillä töistä tullessaan. Mutku oli hirmu hienosti vieraallakin kädellä. Painoa poitsulla oli 50g, joka oli kuulema aivan soppeli määrä. Kieltämättä olin itestäni vähän ylpeä - eihän mulla ollut mitään vertailupohjaa tuon koolle. :> Mutkulla oli kuulema kivat kuviot, mutta väritys oli vähän vaalea. Noh, saatiin me kuulla myöskin se, että lemmikkiluokissa saattaisi tulla menestystä! Mutku on kuulema juuri sopivan eloisa, mutta rauhallisen kädellä. Hampaiden näyttöä meidän pitää vielä treenailla, ja kynnet saa leikkoa lyhyemmiksi. Näillä pääseekin jo pitkälle tulevia näyttelyitä ajatellen!

4 kommenttia :

 1. Hahha, ihana toi "neuvolatäti Asta" :'D

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa lukea, että myös ajokoiran kanssa jaksaa touhuta näin. Kun itselläni valitettavasti tuttuja joiden ajokoirat on vaan metsällä käymistä varten eikä niiden kanssa muuten tehdä muuta kun lenkkejä. Teillä selvästi touhutaan muutakin ja koirallekkin vain hyvä juttu.

  Todella kivaa luettavaa ja hyvin kirjoitettua. Pakko oli jäädä seurailemaan, että saa lukea tulevatkin pistaukset josko niistä saisi lisää inspiraatiota ja motivaatiota oman koiran koulutukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!:) Mahtavaa, että ajokoirien kanssa käydään sentään lenkillä, kun useimmin ne joutuvat viettämään kesänsä tarhassa, ja sitten mietitään, mikseivät tassut kestä syksyllä, tai mikseivät koirat jaksa pitkiä päiviä. Itse oon niin vihanen tälle metsäkoirat & muut koirat - erottelulle, mutta onneksi mekin saadaan nykyisin enemmän tämän tyylistä palautetta, kuin kummastuneita katseita, vaikka kyllähän tuota "oppiiko ajokoirakin??" -kysymystä on tullut paljon kuunneltua...

   Poista