Instagram

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Valitettavan huono huonetoveri

En ole enää pitkään aikaan kuullut yläkertaan Mutkun juoksupyörässä juoksua iltaisin, ja aloin epäilemään, ettei poitsu enää edes juoksisi pyörässään. Siksipä kannoinkin Mutkun dunan eilen illalla huoneeseeni kuunnellakseni pojan touhuja. Olin jo ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen tietoinen siitä, että Mutku todellakin juoksee juoksupyörässään - musteri on vain keksinyt juosta aavistuksen rauhallisemmin, eikä pyörä alkanut koluuttamaan. Noh, Mutku malttoi juosta rauhallisesti ehkä pari kymmentä minuuttia, jonka jälkeen pääsin nauttimaan juoksupyörän kolinasta. Puolentoistatunnin kuuntelun jälkeen kävin nappaamassa lentävän lautasen yläosan pois, valitettavasti Mutkun juoksut päättyivät siltä osin siihen. Aamulla sain herätä siihen, että piiperö rouskutteli näkkäriä innoissaa. Miten niin pienestä otuksesta voi lähteä niin jäätävä ääni..? Muttajoo, ei tule meistä huonetovereita. :D

Otin Virkun tänään viikon kestäneen touhuilutauon jälkeen pihalle pyörimään ja "treenaamaan". Kuumahan sillä edelleen oli, mutta oli se ainankin innoissaan. Päätin kokeilla lauantain junnuja varten junior handler kuvioita, joissa koiran piti vaihtaa puolta. Virkun kanssa en ole harjoitellut näitä yhtään, koska meillä ei ole tähän oikeastaan tarvetta. Olen saanut aivopestyä Virkun aika tehokkaasti ajatukseen 'koiran paikka on vasemmalla', ja siltä tuo sen liikkuminen näyttikin. Ensimmäisellä puolenvaihdolla sain sen yllätettyä niin hyvin, ettei se tajunnut alkaa temppuilemaan puolenvaihdosta, mutta jo toisella kerralla koira meni ihan hämilleen, ja jättäytyi puolen metrin päähän. Sieltä se sitten yritti hiipiä takaisin turvalliselle vasemmalle puolelle. Kokeilin ensimmäistä kertaa kasia koiran kanssa, ja meidän harjoittelumäärään nähden se meni suhteellisen siedettävästi! Pääsen lauantaina etsimään koiraa paikan päältä, ja haluaisin jotain isompaa rotua - kuten aina. Oon jo vähän jutellut yhen ajokoirakasvattajan kanssa, mutta saa nyt nähdä, hommaanko sittenkin hihnan päähän jotain ihan muuta. Saluki on houkutellut mua vähän aina, mutta nyt taitavat mennä kehät päälekkäin... Noh, viimeistään kehässähän sen näkee, minkä kanssa kisaan. :)

Sain tänään tietää, että Ylivieskassa on sunnuntaina konekarhutestit, ja niinpä viikonlopun suunnitelmiini tuli hyyyvin radikaali käännös, ja suuntaankin sunnuntaina sitten Ylivieskaan lehtijutun tekoon. Olisin mennyt myöskin epävirallisiin junnuihin, mutta eiköhän yläikäraja ollut 15 vuotta, ja synttärit meni eilen. :D Jes.. Pääsen samalla kuvaamaan myöskin agilityepiksiä, joihin Catna jälleen osallistuu.

7 kommenttia :

 1. Muistan kun nuorempana mulla oli talvikko nimeltä Piitu : ) Se öisin juoksi ja juoksi ja juoksi, ja juoksupyörä VINKUI :______: piti öljytä sitä vähän väliä, huhu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ei sentään vingu, kolisee vaan kovassa vauhdissa. :D

   Poista
 2. Meki tullaan epiksiin ja mätsäriin :) nähäämpä sielä!

  VastaaPoista
 3. Arvaa manasinko mäkin noita junnujuttuja. Mutta mätsäriin tullaan kaljun porottimen kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älävaan, mää voisin ehkä kysellä jos saisin Catnaa isoihin - jos se nyt ees tulee mätsäriin. Mut miks nuo sitte on ees junnujen nimellä, eiks toi oo enemmänki lapsi ja koira kisa...?

   Poista
 4. Meilläki koira sekoo usein täysin, kun pitää kuvioissa vaihtaa puolta ym.... :D

  VastaaPoista