Instagram

lauantai 15. joulukuuta 2012

Odotuksen palkinto - Rally-tokokokeet!!

Sain viimein palkittua jännitykseni mahtavilla rallykisoilla. Paikanpäälle mentiin joskus puoli kuuden maissa lähdön venyttyä (auton ovesta lähti kahva... o.O), mutta mikään kiire ei ollut. Menossa oli voittajaluokan rataan tutustuminen. Pääsin heti tutustumaan mölliradan paperiversioon, ja olin aivan innoissani tajutessani, että kaikki liikkeet olivat meille niitä helpoimpia. Vielä tässä vaiheessa Virkku odotti autossa, koska hallissa oli vielä koiria odottamassa palkintojen jakoa.

Kun kaikkien muiden luokkien palkinnot oli jaettu, ja koiramäärä oli selvästi vähentynyt, äiti kävi hakemassa Virkun pikku lenkin kautta sisälle halliin. Ehdin juuri seurata tuomarin rataantutustumis selostuksen, kun Virkku tuotiin halliin. Virkku ei taaskaan ottanut herkkuja vastaan häiriössä. Kun meidän vuoro vihdoin tuli, ei koira ollut näkevinäänkään edes hirven maksaa. Ilmoitin yrittäväni viimeisenä, jos silloinkaan.

Alkuperäisessä järjestyksessä viimeisenä oli hoffipentu, jonka jälkeen me sitten lähdettiin kokeilemaan. Koira oli edelleen aivan kuuro, eikä ottanut mitään kontaktia. Onneksi tuomari oli mahtava, ja kannusti meitä jatkamaan. Koska Virkkua ei kentälläkään kiinnostanut yhtään mikään, lähti tuomari hakemaan omia herkkujaan. Pian tuomari käveli kentälle kokonaisen nakin kanssa. Aluksi Virkkua ei sekään kiinnostanut yhtään, mutta tuomarin kehotuksesta lähdin itse tekemään rataa, ehkä koira vielä syttyisikin. Vasta neljännen esteen kohdalla Virkku tajusi jutun juonen, ja alkoi toimia. Loppu rata menikin aivan mahtavasti. Lopputuloksena hyväksytty tulos, 78 pistettä sadasta, ja tuomarin lempiohjaaja palkinto. Sain paljon kehuja positiivisuudesta ja kannustuksesta (nimim. kokoajan koiraa kehumassa...:D). Tavoite täytetty! :) Aikaa meillä meni 2 minuuttia, 31 sekunttia. Videota suorituksesta ei ole, koska en alkujaankaan tuolla uskonut, että Virkku alkaisi missään vaiheessa kuuntelemaan mua...:D

1. Hitaasti - Virkku ei seurannut yhtään, pyrki kiskomaan haistelemaan jotain kohtaa lattiasssa. Yksi piste väheni taluttimen kiristymisestä.

2. Normaalivauhti - Ei kontaktia, miinuspiste taluttimen kiristymisestä-

3. 270' vasemmalle - Ei edelleenkään kontaktia. Tässä Virkku tuli mun eteen eikä mikään mennyt oikein putkeen. Yksi miinus taluttimen kiristymisestä, toinen koiran ohjaajan häirinnästä.

4. Eteen, oikealta kierto sivulle - Tämän esteen kohdalla Virkku tajusi mun kädessä olevan nakin ja alkoi seuraamaan. Eteen tulo kuitenkin vielä takkusi, ja jouduin tökkäämään Virkkua hereille. Sivulle tultiin hitaasti, mutta onnistuttiin kuitenkin. Kaksi miinusta taluttimen kiristymisestä, yksi puutteellisesta yhteistyöstä.

5. Maahan - Virkku pysähtyi kivasti sivulle ja meni tokalla käskyllä maahan. Yksi miinus taluttimen kiristymisestä.

6. Eteen, vasemmalta sivulle istu - Ei seurannut, miinus taluttimen kiristymisestä ja puutteellisesta yhteityöstä.

7. Käännös oikealle - Seurasi, mutta miinus taluttimen kiristymisestä.

8. 360' oikealle - Pyöri kivasti, miinus taluttimen kiristymisestä.

9. Spiraali oikealle - Toimi aivan järjettömän hyvin. Seurasi tiiviisti, eikä välittänyt tötsistä. Kolme miinusta taluttimen kiristymisestä.

10. Askel istu, 2 askelta istu... - Virkku teki tosi kivasti, vaikka jouduinkin vähän hihnalla auttamaan. Kaksi miinusta taluttimesta.

Kokonaisvaikutelmasta miinustettiin 5 pistettä, virhepisteitä kerättiin 17. Lisäkommenttina oli: "Omistaja erittäin positiivinen ja kannustava". Oon meidän suoritukseen tyytyväinen, vaikkei tuo aivan nappiin mennykkään. Vielä en sano mitään siitä, mennäänkö uudelleenkin. Toisaalta Virkku odotti nyt aivan hirmusen hienosti omaa vuoroaan ja suorituksen loppuosa oli tosi kiva. Ite en tajunnut ollenkaan, että hihnan kiristymisestä tulee virhepisteitä, enkä osannu kattoa sitä yhtään. Jos joku haluaa tulla meille häiriökoiraksi niin tervetuloa! :) Vaikka tämän postin kuvissa onkin vesileimoissa mun nimi, ovat ne äipän ottamia.

12 kommenttia :

 1. Jee, hyvinhän se lopulta meni! n_n

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvinhän se meni! Mie en koskaan ole kuullutkaan fallytokosta ja tää vaikuttaa kyllä kivalle :D

  VastaaPoista
 3. Vau onnittelut! teillä meni hienosti!

  VastaaPoista
 4. Onnea! Me lupaamme tull ajoskus häiriköimään teitä. Tahiti tarttee eniten sitä häiriötä.

  VastaaPoista
 5. Hyvä te! :) Juuri tuon takia oon oon treenannut koiran kanssa ihan pienestä pitäen paikoissa (lue:kylmässä hallissa ja tuulen armoilla keskellä peltoja) joissa on toisia koiria häiriöinä. Ehkä vielä tarttis enemmänkin saada häiriö treeniä.. Harmi vaan et ootte niin kaukana :(

  VastaaPoista
 6. Kiitoset kaikille! :) Itekki oon hirmu tyytyväinen omaan suoritukseen, ja täytyy kyllä sanoa, että jos joku lähtee lajia kokeilemaan, niin meillä ainankin oli tosi alottelijaystävällinen tuomari!:)

  VastaaPoista
 7. Hyvinhän se meni, saitte vieläpä hyväksytyn tuloksen! Nyt vaan kohti uusia kisoja ja häiriö treeniä, niin eiköhän se siitä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. + teillä näytti muuten olevan mölli luokassa melkein kaikki samat liikkeet, mitä alossa oli.. äkkiseltä kun muistelin niin erona tais vaan olla et ALOssa oli 360 asteen käännöksen tilalla istu kierrä koiran ympäri :D

   Poista
  2. Se ois ollu just sama rata, mutt tuomari muutti just tuon liikkeen joskus ennen palkintojenjakoa :)

   Poista
 8. http://tassunjalkiasydanmessa.blogspot.fi/ Tulitte muuten meidän blogin blogi arvostelu "kisassa" toiseksi, voit käydä lukemassa arvostelun tuolta blogista...:)

  VastaaPoista