Instagram

maanantai 10. joulukuuta 2012

Koirien älykkyystesti - arvio

Löysin jostain blogista ohjeet koirien älykkyystestiin. Olisin heti kokeillut noita kokeita, mutta koska Virkku on tehnyt tänään about 7 tuntisen metsäpäivän ja nukkuu nyt tyytyväisenä sohvalla, en raaski tuota enää tänään häiritä. Siksi tyydyinkin tekemään pelkkää arviota tuloksista Virkun kohdalla. Yritän tehdä testin ensi viikolla, tämä viikko on pyhitetty rally-toko treeneille. Alla olevien älykkyystestien tarkemmat ohjeet ja selitykset löytyvät aikaisemmin olleesta linkistä.

1. Havainnoiva oppiminen (ovelle meno)
Epäilen, ettei tästä hirveästi pisteitä tule, koska Virkku ei ole kovinkaan innokas ulos menijä, koska ulos lähtiessä määränpää on yleensä tarha, kun toisena vaihtoehtona olisi ihanan lämmin sohva ihmisten keskellä...

2. Ongelmanratkaisu (ruokaa purkin alla)
Uskoisin tämän menevän hyvin, koska Virkku tykkää (vähän liiankin kanssa...) tökkiä tavaroita. Etsimistä ollaan harjoiteltu, eli senkin puolen pitäisi onnistua.

3. Tarkkaavaisuus ja ympäristön oppiminen (huoneen uusi järjestely)
Ehkä onnistuu, ehkä ei. Virkku ei hirveästi välitä uusista tavaroista tai siirretyistä huonekaluista. Nytkin on remppa menossa, eikä jätkä ole välittänyt mitään aivan sekaisin olevasta huushollista - kunhan sohvalle pääsee.

4. Ongelmanratkaisu (koira pyyhkeen alla)
En tiedä välittääkö Virkku tässä koko pyyhkeestä. Tuolle saa laittaa päälle melkein mitä vain ilman sen suurempia teattereja. Uskon, että pyyhe pysyy päällä jonkin aikaa.

5. Sosiaalinen oppiminen (hymy)
Tästä en osaa sanoa yhtään mitään, en oo koskaan tullu kokeilleeks.

6. Ongelmanratkaisu (ruokaa pyyhkeen alla)
Onnistuu, kokeiltu on!

7. Lyhytkestoinen muisti (ruoan etsiminen lyhyen viiveen jälkeen)
Onnistuu varmasti.

8. Pitkäkestoinen muisti (ruoan etsiminen pitkän viiveen jälkeen)
Epäilen ettei tämäkään tuota ongelmaa. Virkulla on yllättävän hyvä muisti mm. puruluiden ympäri taloa viljelyn suhteen.

9. Ongelmanratkaisu (noutaminen esteen alta)
Onnistuu puruluulla tai aktivointipallolla.

10. Kielen ymmärtäminen (nimi/väärä nimi)
Jaa-a. Ei mitään halua onnistuuko vaiko ei :D

11. Oppimisprosessi (opetetaan eteen)
Virkku on oppinut lähes kaiken uuden hirmu nopeasti. Älkää ottako 'eteen' -käskyn opettamiseen mallia tuolta älykkyystesti sivulta. Ei sitä koiraa tarvi hihnasta riuhtoa!

12. Ongelmanratkaisu (esteen kiertäminen)
Onnistuu varmasti.

Laskin tuossa, että mulla on vielä reilu kolme päivää aikaa treenailla rallyja, koska perjantaina pidetään tauko/mennään metsään. Tämän päiväiset treenit Virkku tosiaan toteutti metsässä jänistä ajaen... Ennen lauantaita yritän hommata meille namipussin, koska meillä ei ole ns. edustuskelposta treeniliiviä, enkä jaksaisi tuota treenivyötäkään sinne raahata (tippuu mun päältä juostessa, jos mulla ei oo tarpeeks paksua takkia päällä...). Jos joku on tulossa lauantaina Kannukseen ja omistaa ylimääräisen namipusiin niin voisin lainata!:)

1 kommentti :

  1. Mun liiviä saa lainata, samoin namipussia. Mikäli tuun paikalle.

    VastaaPoista