Instagram

torstai 16. toukokuuta 2013

Koiran omistajan testi

Uusin koiramme lehti kolahti tänään meille, ja sen innoittamana innostui lueskelemaan noite jo eilen linkkaamiani Koiran Omistajan Peruskurssi -nettisivuja. Päätinpä sitten tehdä tuon koiran omistajan testinkin. Kirjoittelen tätä postausta testiä tehdessä, jotta saan koottua mahdollisimman kattavasti kaikki ajatukset ylös. Saa nähdä miten käy! En siis vielä tiedä, pääsenkö testin läpi vai en..

Testissä kysytään 30 satunnaisesti valittua koira-aiheista kysymystä, jotka perustuvat kurssin oppitunteihin. Jos kysymys tuntuu liian vaikealta, kysymyksen aihepiiriin voi palata testissä näkyvän linkin kautta tai sivun yläreunasta. Testin pääsee läpi, kun vastaa vähintään 27 kysymykseen oikein. Testin voi uusia milloin tahansa. | Koiran omistajan peruskurssi

Ensimmäinen kysymys koskee koiran agressiivisuutta. Kyseessä on vahtoehtotehtävä, jossa pitää valita oikea vaihtoehto. Ovatko aikuiset nartut keskimäärin uroksia taipuvaisempia ruoasta kilpailemiseen? Epäilen ettei. Uskoisin, että uroksilla ei ole vahvempaa taipumusta jahtaamisviettiin kuin nartuilla, joten valitsen kohdan, jossa väitetään molempien sukupuolten puolustavan reviiriään, mutta aikuisikään ehtineet urokset ovat puolustusvietiltään voimakkaampia.

Toisen kysymyksen aiheena on valeraskaus - aihe johon en ole suuremmin perehtynyt. Tässä pitää valita kohta, joka ei pidä paikkaansa. Ensimäinen väite: valeraskaana oleva saattaa hoivata esim. vinkulelujaan. Totta. Toisessa väitteessä mainitaan epänormaali tila, jonka juoksut saavat aikaan. Väärin, koska olen joskus jostain lukenut, että valeraskaus on aivan normaali tila. Vielä kun kolmantena väitteenä on, että maitorauhaset saattavat erittää maitoa, on vastaukseni varma.

Kolmannessa kysymyksessä pohditaan koiran ja suden eroa sosialistumisen suhteen. Koska kaikki väitteet tuntuivat samalla yhtä realistisilta kuin utopistisiltakin, otan ja tutkin aihetta tarkemmin. En löytänyt tähän varmaa vastausta sivuston artikkelistakaan, joten jouduin päättelemään itse. Vaihtoehtoina ovat: a) koiran sosiaalistumiskausi on lyhyempi, voisi olla tottakin b) koirat ovat susia parempia ongelmanratkaisussa, epäilisin että tämä on yksilökohtaista c) koirien käytöksen muokkaaminen on helppoa, ei pidä paikkaansa. Näin ollen valitsin ensimmäisen vaihtoehdon.

Neljäs kysymys koski trimmausta, johon en ole tutustunut yhtään. Milloin on oikea hetki nyppiä karkeakarvainen koira? Tämä kysymys oli kuitenkin helppo; koiraa ei nypitä ennen näyttelyitä, tai kun siihen on aikaa, vaan kun vanha, kuollut karva alkaa irtoamaan.

Ja sitten päästäänkin viidennen kysymyksen kautta korvien puhdistukseen. Tämäkin on näitä 'valitse paikkaansa pitävä väittämä' kysymyksiä. Tämäkin oli helppo, koska korvaan ei tungeta pumpulipuikkoa, eikä ärtynyttä korvaa puhdisteta korvanpuhdistusaineella, vaan viedään eläinlääkäriin. Näin ollen jäljelle jää puhdistusaiheen korvaan kaataminen valmistajan ohjeen mukaisesti. Koska tällä menolla tästä postauksesta tulisi maratonpostaus, kirjoittelen tähän vain tehtävistä, joiden vastauksessa oli joitain vaikeuksia, ja jotka herättivät erityisiä mietteitä.

Eipä tuossa loppu testissä ollut suurempia ongelmia. Mutta - sain testistä vain 26 oikeaa vastausta, kun olisin tarvinnut 27 D: Virheet olivat tuossa jo yllä mainitsemassani susikysymyksessä, reviirinpuolustuksessa (johon kyllä luulin vastanneeni eri vaihtoehdolla...?), yksinolokysymyksessä ja punkkikysymyksessä, jonka tehtävän annon olin lukenut huonosti, ja valinnut todellisen vaihtoehdon, kun piti valita väärä vaihtoehto. Hups. Tein testin kuitenkin uudelleen, koska läpi pääsy oli noin lähellä. Nyt kysymykset olivat kuitenkin (onneksi) erilaiset, joten pääsin kaivelemaan koiratietoja uudelleen. Tästä en ala enää kirjoittelemaan tarkemmin tähän postauksen, jotten pilaa kaikkien iloa tehdä tuota testiä :P Testihän löytyy siis täältä.

Toisella testikerralla yllätyin siitä, että hyvän hihnakäytöksen perustana on kontakti. Toisaalta, kun tuota alkaa miettimään, on se ihan järkeenkäyvä, mutta itse en ollut ajatellut asiaa noin - ehkä en ollut ajatellua asiaa ollenkaan... Tällä kerralla sain kuitenkin sen ratkaisevankin pisteen, ja pääsin kokeen läpi!! Jeij! Virheet olivat kohdissa, joissa olin joutunut arpomaan oikean ja valitsemani vaihtoehdon välillä oikein kunnolla. Nyt odottelenkin sitten vain todistusta sähköpostista, ja lähdin myörimään pihalle Virkun kanssa. Täällä ainankin on paistanut aurinko ihanasti tänään. ♥ Kesän tulon on huomannut joka paikassa; kylällä pyörii jo avoautoja ja koulun nurmikot täyttyvät kesästä nauttivista koululaisista, joita saa tällä hetkellä potkia pihalta tunnille. :D Teen huomenna tämän lukuvuoden viimeisen kokeen, jonka jälkeen pääsenkin aloittamaan rennon tettiviikon ja tutustumaan kaupan työtehtäviin. Nyt voin vain onnitella heitä, jotka jaksoivat lukea koko postauksen läpi, ja haastanpas teidätkin koirienne kanssa nauttimaan ilta-auringosta. Niin, tai voittehan te toki mennä Suomeakin kannustamaan!! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti