Instagram

lauantai 18. toukokuuta 2013

Helteinen Hurttarieha

Kävin siis tänään ilman Virkkua Kannuksen Hurttariehassa. Yritin saada Virkkua mukaan, mutta koska porukat halusivat mökille, jäi meidän möllitokouran korkkaus haaveeksi. Sain kuitenkin mätsäriseurakseni Toholammin 4h'n toiminnanjohtajan, jonka piti päästä katselemaan mätsäreitä, jotta voisimme ensi kesänä (?) järjestää omankin mätsärin.

Olin etukäteen sopinut ottavani junnuihin Adan norjanharmaa Tahitin. Meidän lähtö viivästy jonkun verran, ja jouduin soittamaan Catnan omistajalle, Jaanalle, että käy ilmottamassa mut junnukehään. Lopulta oltaisiin kuitenkin juuri ja juuri ehditty ilmoittautumiseen, mutta hyvin meni näinkin. Junnut olivat vasta pienten ja veteraanien jälkeen, muttan ehtinyt kokeilla Tahitia ennen junnukehään menoa. Ehdin kuitenkin kuvata Jaanan ja Catnan ensimmäiset agiepikset, joidenka jälkeen pompin Adalle koiranpitäjäksi, kun Ada lähti Tahitin kanssa veteraanikehään. Tahiti oli veteraanien ykkönen.

Heti veteraanien jälkeen oli tosiaan junnukehä. Vaihdoimme Adan kanssa koirat ja menimme kehään. Junnuja oli vain kuusi. Jouduimme vähän aikaa odottelemaan kehässä, koska eräs junnukoira oli juuri samaan aikaan isojen koirien kehässä. Tuomari aloitti heti yksilöarvostelun. Ensimmäisenä koirana oli borderterrieri, toisena Ada ja Nala, kolmansina me Tahitin kanssa, neljäntenä Niina ja Piksu, viidentenä joku lapparin kanssa, ja viimeisenä taisi olla lagotto tai espanjanvesikoira. Tuomari teetätti ainankin meillä neljällä ensimmäisellä L-kirjaimen. Lisäksi jokaisen piti näyttää koiransa purenta, jonka sössin aivan täysin: kuka näyttää purentaa koiran suu auki? Hups. Tahiti kyllä esitteli purukalustoaan hienosti. Vähän jännäsin liikkeen puolen vaihtoja, mutta hyvin ne lopulta menivät. Tahiti lähti liikkeelle vähän holtittomasti maata haistellen ja aavistuksen laukaten, mutta ensimmäisen käännöksen jälkeen sain koiraan taas kunnon kontaktin ja puolenvaihtokin oli lopulta hyvin terävä. Seisotin koiraa ehkä aavistuksen liian lähellä tuomaria, mutta eipä tuo siitä mitään onneksi maininnut.

Menin odottelemaan muiden yksilöarvosteluja jonon perälle, jossa höpisimme joutavia Adan ja Niinan kanssa. Kun kaikkien yksilöarvostelut oli tehty, loi tuomari meihin yleissilmäystä. Pienen tutkiskelun jälkeen hän lähti kiertämään meitä takaa ympäri. Kiepsautin itseni Tahitin toiselle puolelle, mutta järkytyksekseni Tahiti lähti liikkumaan mukana. Onneksi koira kuitenkin asettui juuri oikeaan asentoon tuomarin ollessa kohdalla. Huh!

Nyt tuomari alkoi tiputtelemaan porukkaa pois palkintosijoilta. Ensin taisi lähteä lagotto/vesikoira, sitten lapinkoira. Tässä vaiheessä jo jännitin, pysähtyisikö tuomari meidän kohdalla, mutta onnekseni hän käveli suorilta borderterrierin kohdalle. Kolmestaan taisimme kiertää vielä yhden kehän ympäri, kunnes tuomari tuli luokseni sijoittaen meidät kolmanneksi. Ainoana kritikkinä sain maininnan tuosta purennan, ei hampaiden, näytöstä. Tahiti oli mukavan iloinen ja helppo esitettävä, enkä yllättyisi, vaikka meidän bongaisi myöhemminkin kehästä!:)

Palkintona sain punaisen ruusukkeen (jossa muuten luki ROP juniori...:D), vinkuvan tennispallon tyylisen lelun ja namipussin, bonuksena myöskin palaneet olkapäät...:D

Jäimme katselemaan mätsäreitä BIS-kehään asti. Kuvailin koiria ja söin irtojäätelöä. Kaikki päivän kuvat täällä. Muistakaahan, että kuvia voi ostaa itseleen hintaan 2€/kpl - täysikokoisina ja ilman vesileimaa! ;) Yhteydenotot osoitteeseen mima @ puuhuilu.net

2 kommenttia :

  1. Ootko ihan tosissasi kun veloitat ton laatuisista kuvista 2e kpl? Ja vielä pimeästi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laskutus tulee Valokuvausyritys Puuhuilun kautta (kuten kuvien vesileimoistakin voi päätellä...), eli ei ole tässä mitään pimeää.

      Poista