Instagram

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Haahuilua ja junnuilua Kokkolassa

Pääsin tänään junnuilemaan jo itseään odotuttaneeseen Kokkolan pentunäyttelyyn. Olimme näyttelypaikalla jo yhdeksän aikoihin, eli meillä oli Ellin ja Niinan kanssa hyvin reippaasti ootteluaikaa. Niimpä päätimme lähteä syömään. Ensin olisimme menneet mäkkärille, mutta tottakai se aukesi vasta muutaman tunnin päästä. Autokaistallekin tuli pyrittyä "meillä on nälkä muttei autoa, saadaanko me täältä ruokaa?" -tyylillä, ilman minkään sortin reakointia :D Ei siinä, mehän lähdettiin sitten talsimaan kauempana olevan abc'n heseen. Sieltä kyllä saatiin ruokaa :)

Meidän porukan koirista ensimmäisenä pääsi kehään Niinan Diinu (snautseri) tuloksena PEK1, muttei KP. Vähän myöhemmin kehässä kävivät ensikertalaiset Elli ja Sani (kääpiösnautseri), hekään KP'ta saamatta. Puoli yhden aikaan Mari toi Oliverin mulle junnukoiraksi. Pyörittelin Oliveria vähän aikaa ulkokentällä, kunnes siirryimme junnukehän läheisyyteen odottelemaan.

Pääsimme Oliverin kanssa kehään joskus ennen puolta kahta. Ryhmäliikkeet eivät menneet ihan niin kuin itse olisin niiden halunnut menevän, sillä emme päässeet kunnolla juoksemaan kuin satunnaisia pätkiä. Yksilöarvosteluun pääsimme toisina. Oliver seisoi nätisti pöydällä ja näytti hampaat kivasti, mutta korvat olivat ja pysyivät luimussa. Yksittäisliikkeet eivät menneet mielestäni hyvin ollenkaan - kehä tuntui hyvin kömpelön malliselta. Yksilöarvostelun seisotuksessa Oliver ei oikein olisi jaksanut olla edustava ja luimi melkein koko ajan, mitä se ei aiemmin ole mulle tehnyt.

Kun kaikki oli käyty yksitelle läpi, teimme koko porukalla (vanhempia oli vain 5 kipaletta) yhteisen edestakaisen. Tässä Oliver meni kivasti, vaikka molemmilla puolilla olikin koirat _hyvin_ lähellä. Edestakaisen jälkeiset yhteiset kierrokset ympäri tein suosiolla kävellen, sillä emme päässeet mihinkään juoksemalla. Tämän jälkeen alkoikin sitten jo sijoittelu. Viidenneksi palkittiin tällä kertaa Kristel ja James, tänään ei vain ollut Jameksen päivä esiintyä. :/ Neljänneksi tulleita en muista. Kolmas palkinto ojennettiin meille. Kun kahden parhaan koirat oli vielä vaihdettu keskenään, toiseksi tulivat Niina ja Kuuki, Emman ja Epun viedessä voiton.

Arvosteluun en voi sanoa olevani tyytyväinen.
Liikkeet ryhmässä ERI
Yksittäisliikkeet EH
Seisottaminen H
Hampaiden näyttö ERI
Yhteistyö koiran kanssa EH
Roduntuntemus ERI
Yleisvaikutelma EH

Ehkä tänään ei vain ollut meidän päivä, sillä paremminkin on kyllä mennyt. Tuohon seisotuksen hyvään en osaa sanoa mitään, sillä olen aiemminkin seisottanut Oliverin juuri samalla tavalla. Ilmeisesti tuo ei sitten ollut tuomarin mielestä se rodunomaisin tapa, vaikka ei siinä, oon mää aimminkin saanut aika huonoa palautetta juuri tältä tuomarilta joku aikaa sitten olleissa mätsäreissä. Ehkä mun esitystapa ei hänen mielestään ole se täydellisin, mene ja tiedä.Junior handlerkuvat © Elli Soini - loput kuvat täällä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti