Instagram

torstai 9. toukokuuta 2013

Handlerina toimimista Raahen ryhmänäyttelyssä

Kello oli juuri ja juuri yli seitsemän, kun nousin ylös valmistautumaan neljän kymmenen viiden minuutin päästä olevaan lähtöön Raahen ryhmänäyttelyyn. Olin saanut ajokoiran handlauskeikan muutamaa päivää aikaisemmin. Koira jonka esitin oli Jahtiluodon Roope. Vettä tuli taivaalta oikeastaan koko päivän - välillä vähemmän, välillä enemmän. Näyttelypaikalle saavuomme reilun tunnin ennen kehän alkua. Roope jäi vielä autoon odottelemaan, kun menimme pällistelemään näyttelyalueelle. Vielä tuossa vaiheessa käynnissä ei ollut kuin muutama kehä, mutta kun aikaa kului, alkoi pakalle kerääntyä enemmän koiria ja kehät lähtivät käyntiin.

Ajokoiria oli ilmoitettu vain 12 kappaletta. Roope kilpaili käyttöluokan uroksissa erään toisen uroksen kanssa. Roopen omistaja kävi hakemassa koiran autolta vähän ennen ajokoirakehän alkua. Roope oli mennyt harjoitellessani ihan kivasti. Seisominen onnistui mahtavasti, mutta liikkeessä pää meinasi vähän viistää maata. Valitettavasti pää ei noussut vielä arvostelussakaan. Tuomari (Markku Kipinä) yritti keksiä jotain koiran pään nostamiseksi, mutta ei. Roope ei halunnut nostaa päätään. Kun tuomari tuli tutkimaan koiraa, ei Roope millään meinannut pysyä suorassa, vaan nojaili kokoajan jalkoihini. Mittaus meni hyvin. Viimeisellä seisotuksella Roope seisoi upeasti, kunnes tuomari käski ottaa käden pois leuan alta, ja koira alkoi kiemurtelemaan jälleen. Saimme kuitenkin erinomaisen laatumaininnan ja hyvän arvostelun.

Kilpailuluokassa juoksimme tosiaan vain yhden muun uroksen (kuva yllä) kanssa, joka lopulta vei voiton. Uros liikkui huomattavasti paremmin ja ylväämmin, eikä sitä voinut ulkomuodostakaan moittia. Eipä ainankaan hävitty huonolle! Hyvän arvostelun lisäksi reissulta jäi käteen ennestään pahentunut koirakuume. Kiitokset sille ihanalle beaglenartulle! ♥

Kaikki päivän kuvat Puuhuilun galleriassa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti