Instagram

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Perhe on pahin - Virkun sukuselvittely

Alkuperäinen suunnitelmani oli tehdä laajempi sukututkimus Virkun sukulaisista, mutta koska tietoa on hyvin rajoitetusti, joudutte tyytymään sukutauluun ja pariin hassuun lauseeseen. Sukutaulustakin oli tarkoitus tulla paljon laajempi, mutta useammat sarakkeet saivat sen näyttämään yhdeltä I ja E -kirjainten mylläkältä. :D

Virkku "Virkku"

Isä: C.I.B FIN MVA FIN KVA SE MVA EUV-06 Ranniston Reetu | Emä: Ranniston Manta

II: FIN KVA Jänistäjän Kamu | IE: Kairankorven Viulu
EI: FIN MVA FIN KVA Reppana | EE: FIN KVA Ranniston Rila

III FIN KVA Ruupenin Arttu IIII FIN MVA FIN KVA FIN KVA-K Tuomipuskan Jesse
IIIE FIN KVA Rupenin Emmi
IIE FIN KVA Piki IIEI FIN KVA Ajajan Masa
IIEE Muurivuoren Nelli
IEI FIN MVA FIN KVA Reppana IEII FIN KVA Tälli
IEIE FIN KVA Kaatomiehen Hilla
IEE Kairankorven Tinja IEEI FIN KVA Vipulan Valtsu
IEEE Kairankorven Liina
EII FIN KVA Tälli EIII FIN MVA FIN KVA Kairankorven Ruuti
EIIE Lateenin Nasti
EIE FIN KVA Kaatomiehen Hilla EIEI FIN MVA FIN KVA Helimarin Joko
EIEE Pami
EEI Rexi EEII FIN KVA Roope
EEIE Raimolan Lootus
EEE Ranniston Pupupire EEEI Konikangen Turja
EEEE Suvi

Huomasin Virkun sukua tutkiessa, että Reetun puolen suku oli menestynyt hienosti käyttöpuolella, ja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikki koirat olivat valioituneet käyttökokeista. Huomattavasti harvemmalta löytyi muotovalionarvo. Reetu oli ainoa, jonka tittelirivistöstä löytyi muitakin meriittejä. Monet ajokoiraihmiset tietävät Reetun surullisen lyhyen tarinan. Vain jonkun aikaa sen jälkeen, kun Virkku oli kotiutunut meille, oli kuvan kaunis Reetu varastettu omasta tarhastaan, jälkiä jättämättä. :( En vain voi ymmärtää ihmisiä, jotka tekevät jotain näin kauheaa, mutta ehkä jätän tämän aiheen tämän postauksen osalta.

Virkun pentueen sukusiitosprosentti on surullisen korkeat 6,47% neljännessä polvessa ja 9,32% kahdeksassa polvessa. Järkyttävää. Kahdeksan polven sukutaulussa on vain 237 eri yksilöä 510:stä. o.o Ei hyvänen aika miten vähän! Onneksi näinkin korkea sukusiitosprosentti ei ole vaikuttanut Virkun terveyteen tai luonteeseen. Suurimman luvun sukusiitosprosenttiin tuo Reppana, joka esiintyy jo kolmannessa ja toisessa polvessa. Virkun koko kahdeksan polvinen sukutaulu täällä.

Valtavasta sukusiitosprosentista järkyttyneenä en enää oikein tiedä mitä tästä suvusta ajatella, ja mitä tietoja etsiä. KoiraNetissä surffailu ei kuitenkaan paljoa vaadi, joten mikäli joku on kiinnostunut Virkun suvusta enemmänkin, niin eipä tietojen etsimiseen montaakaan klikkausta vaadita. Yritän saada aikaiseksi soitaa viikonlopulla Virkun kasvattajalle kyselläkseni sisarusten kuulumisia. Postauksen ainoissa kuvissa komeilevat Virkun isä ja pappa, Ranniston Reetu ja Jänistäjän Kamu.

1 kommentti :

  1. Ihan vaan käsillä ohjailemalla ja lopettaa kun menee hyvin:)Petsiestä löytyy kaikista hamsuista videoo. Ps. Tosi hieno banneri!:o Onko tehty photoshopilla vai millä?:>

    VastaaPoista