Instagram

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Flash alias Mutku esittäytyy

Olin viimeyönä saanut ihanan ja kauan odotetun sähköpostin tulevasta talvikkomuksusta. Sain yhteensä lähes 50 kuvaa tästä poikueesta, joista noin kolmasosa oli yksityiskuvia omasta pikkupoitsustani; Flash, kutsumanimeltään Mutku. Flash on kasvattajan antama virallinen nimi, joka on kyll sinänsä ihan jees, mutta koska olin jo jonkun aikaa sitten päättänyt, että poikasesta tulee Mutku, en ala päätöstäni enää tässä vaiheessa pyörtämään. Mikäli jollekkin uudemmista lukijoistamme kutsumanimen tausta on vielä epäselvä, löytyy se tästä postauksesta, jossa pohdin poikasen nimeä.

Mutta mitäpä sitä turhia höpöttelemään, nimi on julkaistu, ja kuvat odottelevat katselijoitaan. Sisustin eilen dunan aivan loppuun ja laitoin kuljetusboksin valmiiksi. Vielä pitäisi pienelle pilttiä tehdä pakkaseen ja kaikki alkaisi olla valmista. Toivottavasti saan nuo jauhomadonillötykset pidettyä hengissä Mutkun kotiuttamiseen asti :) Ihanaa kun voi viimein puhua Mutkusta, eikä aina tarvitse keksiä mitään mitä mielenkiintoisempia nimityksiä, kuten Mursuli, Nötikkä tai Mumsteri. Muttajoo, 4vk ikäinen Mutkupoika esittäytyy:

9 kommenttia :

 1. En muuten edes tiennyt, että talvikoitakin on tuollaisia tummia. Onkos näitä monenkin värisiä? Olen aina nähnyt vaan noita valkoisia. Näihin kääppäreihin ei ole ikinä tullut niin kovin tutustuttua, vaikka jyrsijöitä onkin ollut monenlaisia :) Kaikki hamsutkin ollut mulla vaan syrkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ruskeat ovat normaalivärisiä ja valkoiset ovat helmiäisiä. Kun mielestä helmiäisiä oli kahta muunnosta, mutta nimiä en muista :/ En oo näihin väreihin hirveesti tutustunut :D

   Poista
  2. Talvikoista löytyy kaksi väri: normaali (toi ruskea) ja safiiri (harmaa) ja sitten tuo helmiäis kuvio voi olla molemmilla väreillä ja niitä kutsutaan: helmiöis normaaliksi ja helmiäis safiiriksi eli ovat ns. valkosia, ja karvojen päässä hieman väriä.

   Poista
  3. Nooni, sieltähän se tuli :D Kiitoksia :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mutku tietää olevansa ;) Kiitoksia :)

   Poista
 3. Voi ihanuutta, mitä palleroita! Itselläkin ollut useita syrkkejä ja yksi roborowski. Nämä ovat aivan vastustamattomia!

  VastaaPoista