Instagram

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Ei niin menestykseikäs Halsua RN 17.3.2013

Oikeat mittasuhteet. Sopiva luusto. Sukupuolileima saisi olla vakuuttavampi. Lähes oikealinjainen pää. Varsin narttumainen ilme. Lähes pyöreät silmät. Korvat voisivat kiertyä kauniimmin. Erinomainen eturinta. Melko hyvät lavat. Oikeanmallinen rintakehä. Riittävät takakulmaukset. Karva saisi olla pitempää. Hyvät käpälät. Liikkuu takaraajat rungon alla. Hieman ulkonevat kyynärpäät. Luonne 1
AVO-T - Leni Finne

Että tämmöstä. Tämän päivän näyttelytuloksilla ei hirveästi pääse kehuskelemaan, mutta onneksi päivässä oli kaikkea muuta positiivista. A) Virkku oli hirmuisen nätisti alkuhepuloinnin jälkeen. B) Virkku otti kontaktia kehässä, mistä olen kyllä hyvin ylpeä ja onnellinen! C) Virkku liikkui hienosti ja esiintyi muutenkin edukseen. D) Löysimme Virkun siskopuolen!!

Näyttelypaikalle mennessä, olimme siinä luulossa, että kehä olisi ennakkotietojen mukaisesti pihalla, mutta kehä olikin siirretty sisälle. Njoh, lähdimme suunnistamaan kohti urheiluhallia ja sen ovella olevaa sirun ja rokotusten tarkastusta. Rokotusten tutkimisen jälkeen alettiin etsiä sirua, ja kuinka ollakkaan - sirulukijasta loppui patterit. Kylläpä alkoi vahvasti tämä päivä. Kun sirulukijaan saatiin patterit, Virkun siru löytyi heti.

Sisälle päästyämme ryhmityimme heti ajokkikehän viereen. Virkku malttoi odotella todella nätisti. Bongasin näyttelyluettelosta Virkun siskopuolen, jota lähdin metsästämään. Lyhyen kiertelyn jälkeen löysin pienen ja suloisen nartun, joka kiipeili heti syliin - tittidii, narttu oli Virkun siskopuoli Sumi. Tyttö oli hirmuisen ihmisrakas, mutta muista koirista se ei tykännyt, eikä me Virkun kanssa uskallettu käydä tyttöstä puhuttelemassa - oli kuulema korvan irtilähtöriski ;)

Olimme Virkun kanssa avoimen urosten viimeisiä. Kehään mennessä Virkkua olisi hirmuisesti kiinnostanut edellä olevan koiran heiluva häntä :> Sain Virkun kuitenkin rauhoittumaan nätisti tuomarin tullessa mittaamaan koiraa. Edellisissä rally-tokokokeissa Virkku mitattiin 57 senttiseksi, mutta nyt korkeutta oli 59cm. Mene ja tiedä sitten kumpi on oikea. Yhteisliikkeet menivät vähän päin honkia muiden hidastellessa edellä. Virkku liikkui ihan kivasti ne pätkät, jotka pääsimme liikkeelle.

Aluksi odottelin kehän laidalla, mutta koska siinä tuntui siltä, että olisimme kokoajan jonkun edessä, siirryimme jututtamaan Sumin omistjaa. Joku pikkutyttö innostui räpsimään Virkusta kuvia kännykällään ja Virkkuhan poseerasi ("Isi kato miten söpö koira! Saakohan sitä kuvata..?"). Oman vuoron koittaessa Virkku marssi nätisti kehään, ja jäi hienosti seisomaan. Tuomarille heilutettiin iloisesti häntää. Hampaiden katsominen tuotti pieniä ongelmia, koska tuomaria olisi ollut niiiiiin mukavaa haistella enemmän. Pienen luikertelun jälkeen hampaat näytettiin kuitenkin hienosti.

Tarkemmasta tutkimisesta Virkku ei hirveästi välittänyt, ja iskikin ahterinsa mielenosoituksellisesti maahan tuomarin tutkiessa. Pienen mielenosoituksen jälkeen Virkku kuitenkin suostui tyytymään tutkittavana olijan osaan. Yksittäisliikkeet Virkku teki hienostiti ilman suurempia laahaamisia. Kun sain Virkun seisomaan nätisti ja rentona tuomarin eteen, Leni täräytti tuomionsa - tyydyttävä. Olin kyllä hyvinhyvinhyvin yllättynyt, koska odotin H'ta tuon arvostelun jälkeen. Njooh, onneksi arvostelu oli kiva, jätetään tuo laatumaininta omaan arvoonsa. Tässä oli luultavasti meidän näyttelyiden finaalikierros ainankin avoimessa luokassa. Jos käyttiksiin tai veteraaneihin asti jollain opilla päästään, niin se on sitten eri juttu. Mutta koska Virkku käyttäytyi näyttelypaikalla hienosti, meidät voi bongailla vielä joskus mätsärikehistä.

Kaikki näyttelyn kuvat täällä.

4 kommenttia :

 1. Kyllä se siitä. Se on kuulopuheiden mukaan tiukka, mutten mee sanomaan ite mitään. Tahiti veti myös T:n Vaasasta viime vuonna. Moni sano, että kyllä sillä olis pitäny H irrota, mutta ei voi mitää. Jälkikäteen kuulin, että tuokin tuomari oli tiukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, mutta kyllä meidän näyttelyura taitaa avoimessa tosiaan loppua tähän, koska ei tuolla päällä saa kuin maksimissaan EH'n.

   Poista
 2. Harmi, mutta hyvä kun muuten virkku käyttäytyi mallikelpoisesti ja tärkeintähän se on että koiruus on sellainen mistä itte tykkää :)

  VastaaPoista