Instagram

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Vastauksia part III - kaikki jäljelle jäävä

Kolmas, ja viimeinen osa kysymykspostauksen vastauksia olisi nyt viimein tässä. Kolmannessa osassa vastaan kaikkiin jäljelle jääneisiin kysymyksiin, eli kysymyksiin, jotka eivät koskeneet Virkkua tai Mutkua.

Omat lempiherkkusi?
Hmm.. Ehkä se perinteinen, eli suklaa vie voiton!

Keräiletkö mitään?
En ehkä keräile muuta kuin loistavia kokemuksia, mutta olen onnistunut hamstraamaan itselleni kiitettävän määrän cd-levyjä, koruja ja Linkin Parkin fanipaitoja... Tai no, kirjoittelen ylös lyriikkapätkiä kappaleista. :3

Hulluin asia, minkä olet tehnyt?
Ehkä jätän suosiolla vastaamatta tähän ihan jo valinnanvakeuden vuoksi!

Tykkäätkö Beagleista?
Onhan ne ihan näppäriä ja sympaattisia, mutta mulle aivan liian pieniä.

Ihanin eläinkuva, jonka olet itse ottanut?


Mitä sanot ihmisille jotka ostaa metsäsryskoiran sohvatyynyksi?
Mää nyt en meinaa hyväksyä minkäänlaisen koiran ottoa sohvatyynyksi, sillä kaikki koirat rodusta riippumatta ovat liikkumaan luotuja ja niistä jokainen nauttii varmasti liikkumisesta. Se, mitä sanoisin ko. ihmiselle, riippuisi siitä, kuinka hyvin tunnen henkilön ja millä tavalla hän kohtelee koiraansa muuten. Yrittäisin kuitenkin saada omistajan tajuamaan, ettei koiran funktio ole sohvan koristeena.

Mikä tervuissa miellyttää/miksi haluaisit sellaisen?
Tervu olis käyttöominaisuuksiltaan mulle passeli koira, koska haluan seuraavan koirani kanssa harrastaa mm. agilityä ja tokoa tavoitteellisesti. Tervussa miellyttää myöskin mm. luonne, koko ja ulkonäkö.

Mitkä ovat kriteerisi pennun kasvattajalle? (esim. terveysvaatimukset, sukuvaatimukset, tulosvaatimukset tms. vai onko niitä?)
Mää tutkin koirien sukuja tosi tarkasti sairauksien suhteen, koska meidän edellinen ajokki jouduttiin lopettamaan perinnöllisen sydänvian vuoksi. Sama koira oli myöskin arka mm. sukusiitoksen vuoksi, joten olen koirien sisäsiittoisuudenkin suhteen vähän sktiso. Haluan myöskin nähdä koiran molemmat vanhemmat ja mahdollisesti kasvattajan muita koiria, koska haluan mahdollisimman hyväluonteisen koiran. Tuloksilla ei ainakaan toistaiseksi ole hirveästi väliä, koska haluan ennen kaikkea terveen ja hyväluonteisen koiran ja olen saanut Virkun kanssa todeta, että koirasta kuin koirasta saa kyllä kisakoiran kovalla työllä. Tosin meillä tuo työ on vielä kovasti vaiheessa.

Lempi lehti (koira tai joku muu)?
Meinasin ottaa pisteet kotiin ja sanoa Koirafanituksen, mutta en taida kehdata :D Sanotaanpas sitten vaikka Demi.

Oletko huolissasi ilmaston muutoksesta/onko sulla jotain omia tapoja joissa ajattelet ilmaston/ympäristön parasta?
Tämän talven jälkeen viimeistään. Olen kyllä aikaisemminkin yrittänyt kantaa oman korteni kekoon, ja mm. pyöräillä mahdollisimman paljon autolla tai skootterilla kulun sijasta. Lisäksi ostan mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita. Esimerkiksi ulkolaisia karkkeja ostan hyyyyyyvin harvoin. Lisäksi olen vähän lamppunatsi, enkä voi sietää turhien valojen polttamista...:D

Mikä on lempi biisisi huilulla/mukavin soittaa?
Tämä menee kyllä piccolon puolelle, mutta huilu sekin! Cicapon ns. C-osan (alkaa kohdassa 50s) tausta lirutus on loistava, vaikka sen kanssa saakin joka vuosi tehdä kovasti töitä kuntoon saamiseksi...

Jos saisit valita yhden harrastuksen mitä sun pitäisi harrastaa koko loppu elämän mikä se olisi?
Aapuaaa... Tämäpä oli vaikea, varsinkin kun elämäni koostuu musiikista ja koirista. Molemmista. En voisi kuvitellakkaan eläväni ilman toista. Kun tätä kumminkin tarpeeksi kauan mietin, päätin valita koirat, koska ainainen haaveammattini on kuitenkin eläinlääkäri.

Sano joka roturyhmästä yksi lemppari rotu.
FCI1: belgianpaimenkoira tervueren, FCI2: mu-ho kääpiösnautseri, FCI3: westie, FCI4: pitkäkarvainen kaniinimäyräkoira, FCI5: suomenlapinkoira, FCI6: suomenajokoira, FCI7: punainen irlanninsetteri, FCI8: kultainennoutaja, FCI9: ranskanbulldoggi, FCI10: saluki

Minkä rotujen jalostus on mennt sun mielestä överiksi ja perustelut?
Mun mielestä jalostus on mennyt aina överiksi, olipa rotu sitten mikä tahansa, jos koira joutuu kärsimään vain, koska siitä on muka yritetty tehdä ulkonäkönsä puolesta rotumääritelmän mukaisempi. Tuntuu aina yhtä pahalta nähdä huonosti hengittäviä tai liikkuvia koiria, kun tietää kasvattajien pystyvän parempaankin.

Mitä toivot tältä vuodelta?
Mää toivon vaan, et saisin olla onnellinen. Tavalla tai toisella. Toivon tietenkin myös, että lukio uudessa ympäristössä alkaisi hyvin.

Parhaimmat saavutukset koirien parissa?
Ehkä se, että olen koskaan edes uskaltautunut Virkun kanssa kisakentille, on suurin saavutukseni :D

Kuinka paljon sulla uppoaa rahaa kuukaudessa lemmikkeihis?
Keskimäärin ~15€. Kuluja mulle tulee lähinnä Mutkusta ja Virkun tai junnujen kisailmoista. Porukat maksaa Virkun ruuat.

Teetkö lemmikeillesi esim. ruokia ja esineitä itse?
Mutkun piltit oon aina tehnyt ihte. Lisäksi Virkun hihnat ja osa pannoista on ite tehtyjä ja Mutkun mökeistä iso osa on jonkun sortin pahvi-/kierrätyskokoelmia.

Mitä mieltä olet "sairaaksi jalostetuista" koiraroduista (esim. enkku)?
Kuten jo edellä mainitsin, sairaiden koirien näkeminen tekee aina yhtä kipeää. Vielä kun vika on ihmisen. Onneksi asiat ovat nyt kuitenkin paljon esillä, ja tuolle saadaan toivottavasti tehtyäkin jotain.

Kuinka monta kameraa sulla on ollut?
Tuo mun Canon EOS 550D on ensimmäinen järkkäri. Sitä ennen yksi pokkari.

Parasta JH:ssa?
Kehässä oppii aina jotain uutta ja joka kerralla voi halutessaan ottaa uuden haasteen vastaan, ja kisata oudolla koiralla.

Jos saisit päättää kolme koirarotua mitä esittäisit junnuissa, mitkä ne olisi?
Ehkä suomenajokoira, kääpiösnautseri ja tervu.

Mikä on kivoin koirarotu mitä olet esittänyt, yksi rotukehistä ja yksi junnuista?
Rotukehillä oon ehottomasti omimmillani suomenajokoirien kanssa. Junnukehiltä voisin nostaa kääpiösnautserin.

Monessako junnukisassa sä olet käynyt?
Ööh vissiinkin jossain parissa kymmenessä...?

4 kommenttia :

 1. FCI9-ryhmän paras rotu on todellakin ranskis. Mulle oma rotu on oma rotu.
  Mikä muistikortti sulla on kamerassa? Ja ootko sä tulossa Tampere KV:hen, minä päivänä? Jos haluat testata siellä, riippuu päivästä, ranskista niin voin antaa testattavaksi kisakoirani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööh mullahan on vaikka mitä muistikortteja. :D Nyt kamerassa on 8GB Transcend ja pöydällä näyttäs olevan samanlainen 16GB. Kameralaukusta löytyy vielä jotain, jos oikein muistan niin aiankin yksi 8GB Kingstoni mulla on. Nuo mun muistikortit on vähän semmosia 'mikä nyt ekana on käteen kaupassa sattunut' -tyylisiä :D

   En tuu Tampereelle :<

   Poista