Instagram

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Pikainen mökkireissu ja lainakoirien palautus

Tapahtumarikkaan päivän ansiosta saatte tänään oikein kunnon kuvaoksennuspostauksen C; Lähdimme eilen käymään Kinnulassa mökillä. Samalla jätimme lainalapsoset matkalle, takaisin siskolleni. Aamulla ehdin kuitenkin jo käydä kuvailemassa Tyyneä ja Remua metsälenkillä ja ehtivätpä pienet toimia mulla ja Virkulla reenihäiriönäkin. Mahtavasti Virkku teki hyytävästä häiriöstä ja välillä kovaksikin yltyvästä rähinästä huolimatta! :) Kyllä tuosta ylpeä sai olla!

Automatkalla Tyyne ja Remu olivat takakontissa ja Virkku vieressäni takapenkillä. Virkku tuli nätisti autoon, eikä suuremmin välittänyt takana tuhisevista vieraista. Kun Virkku kuitenkin yritti tehdä tuttavuussa Tyynen kanssa, kävi narttu heti Virkun naamalle. Eipä yritänyt Virkku haistella uudempaa kertaa...


Kaikki hyvän otoksen tuntomerkit nähtävissä?
Mökillä pääsin ottamaan muutaman jääkuvan, mutta valitettavasti ilma oli tasaisen harmaa ja jääkin niin peilillä, että kuvaaminen jäi vähään. Niin, tulihan noita Virkku-kuvia jopa kolme... Noh, aina se on lisäystä viime vuoteen, jona en päässyt kuvaamaan jääkuvia ollenkaan, vaikka mahiksia tähän kylä olisi ollut. Mökiltä siirryimme tutulle maatilalla kahvittelemaan. Siellä otin muutaman kuvan yllätävänkin kuvaukselliseksi osoittautuneesta hevosesta. :>

2 kommenttia :

 1. Saat kyllä tosi hyviä kuvia eläimistä! :)
  Mitä asetusta käytät kamerassasi esim. kuvassa jossa eläin juoksee?
  Itse omistan Canon EOS 1100D ja tuntuu että jokaisella asetuksella kanini on pelkkää suttua, kun se hyppelehtii sinne tänne, vaikka olen kameran jalustallakin pitänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Mää kuvaan oikeastaan aina, jos haluan saada väänkään aprempia kuvia M-asennossa, mutta jos et oo vielä täysin sinut täysmanuaalin kanssa, kannattaa aloittaa treenailemaan Av'lla tai Tv'llä. En nyt tiedä minkä verran sulla on pojatietoa näistä, joten saatan selitellävähän turhankin tarkasti näistä...:D
   Av'lla kuvatessa, voit kuitenkin säätää aukon kokoa. Mitä pienempi aukon numero (siis se numero, joka on kamerassa esim muotoa 2.8. Muualla ilmoitetaan yleensä muodossa f/2.8), sitä valoisampia kuvista tulee ja sen pienempi tarkennusalue on.
   Tv'ssä saat säädetyä valotusaikaa (muotoa 1/1000 yms). Tämä on näppärä juuri liikkuvaa kohdetta kuvatessani, jos valotukset kuvauspaikassa muuttuvat. Yleensä joku 1/100 riittää jo suhteellisen terävään kuvaan.
   Molemmilla asennoilla kuvatessa voit säätää myöskin ISO-arvoa, joka kannattaa aina säätää mahdollisimman pieneksi. Korkealla ISOlla kuvista tulee valoisia, mutta rakeisia.
   M-asennossa voit säätää näitä kaikkia arvoja, eikä kamera tee mitään puolestasi.
   Tyynen ja Remun kuvat on otettu mm. asetuksilla 1/1000s f/5.6 ISO400, 1/400 f/5 ISO 800 ja 1/1250 f/4.5 ISO800
   Virkun kuvat on näköjään otettu asetuksilla 1/500s f/4 ISO800, ja 1/800s f/5 ISO800 ja 1/500s f/5 ISO800
   Heppakuvissa oon käyttänyt kaikissa asetuksia 1/160 f/4-5.6 ISO800

   Toivottavasti sait tästä edes jotain irti, ja jos joku jäi epäselväksi niin vastailen mielelläni! :) Epäilen, että sun kuvien epätarkkuus johtuu tuosta valotusajasta, jonka kamera venyttää liian pitkäksi.

   Poista