Instagram

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Vastauksia part II - MutkuTässä tulisi siis jonkun aikaa sitten olleeseen kysymyspostaukseen tulleiden Mutkua koskevien kysymysten vastaukset. Virkku-vastaukset löydät täältä.

Minkälaisia asioita Mutku osaa?
Mutku osaa tehdä siementä kerjätessään piruetin, näyttää syötävän söpöltä, kiivetä lahkeita pitkin syliin ja siitä olkapäälle, tulla luokse, mennä agilityä (tosin vielä tiiviillä ohjauksella...) jajaja... Noh, aika paljonhan tuo osaa!

Kuinka nopeasti Mutku "kesyyntyi"?
Mutkua ei tarvinnut kesytellä yhtään, vaan hamsu oli jo tullessaan täysin käsikesy.Lemppari väsitys hamstereilla?
Mulle väritys ei merkkaa oikeastaan mitään, vaan tärkeintä on luonne ja terveys, mutta kyllä ainankin talvikoilla tuo normaali (eli Mutkun väritys) on ehdoton suosikki. :)

Kuinka päädyit ostamaan Mutkun?
Olin halunnut jotain pienempää lemmikkiä jo kauan, kolmisen vuotta, ja jossain vaiheessa innostuin (luultavasti Lemmikki-lehden kautta) talvikoista. Siitä alkoisin sitten hillitön porukoiden käännytys ja tiedon hankkiminen. Lisäksi jouduin selvittämään, olinko allerginen näille pikku otuksille. Kun tämä oli suoritettu, alkoi kasvattajan etsiminen ja puskaradion avulla löysin Mutkun kasvattajan. Eipä siinä sitten enää muuta kuin odoteltiin pari kuukautta poikuetta, ja Mutku muutti meille.

Mutkun lempi herkut?
Auringonkukan siemenet, joita piiperö tietää löytävänsä tietokonepöydällä olevasta kahvikupista. Nämä tosin ovat arvinaista herkkuja, joiden eteen Mutku joutuu tekemään milloin minkäkin laisia temppuja.Pystyykö Mutku koskettamaan kielellään nenää?
Enpäs tiedä :D

Miltä tuntui pitää ensimmäistä kertaa Mutkua sylissä/käsissä?
Hui että se oli jännää! Pieni hamsupiiperö taisi maistaa sormeani, kun kasvattajatäti yllätti pienen tuuppaamalla sen tuosta noin vain täysin viraisiin käsiin.Minkälainen Mutkun häkki on?
Mutku asuu sinisessä dunassa, jonka kuvia löytyy tästä alta. (oli muuten vaikeaa otta tommosesta joka suuntaan heijastavasta muovilootasta järkeviä kuvia! :o)Miksi päädyit talvikkoon, etkä esim. roboon?
Talvikko tuntui yvin helpolta aloittelijalle.

Hulluin asia, minkä Mutku on tehnyt?
Yö akustisessa kitarassa! Siihenpä ei kovin moni pysty!

Harrastatko mitään virallisesti Mutkun kanssa?
Noh, ehkä en voi sanoa harrastavani tuon kanssa ulkomuotonäyttelyitä, sillä meidän ura taisi jäädä niihin yksiin näyttelyihin, eli ei, emme harrasta Mutkun kanssa mitään virallista.Entä ihan vaan vapaa ajalla?
Satunnaisesti hamsuagilityä.

Milloin sait Mutkun?
16.3.2013

Paras piirre Mutkussa?
Sen seurallisuus. :3

Olerko ajatellut opettaa Mutkulle hamsu agilitya?
Kuten edellä mainitsin, tämä on tehty jo.Kuinka haastavia lemmikkejä hamsterit ovat asteikolla 1-5?
Hmm... voisin sanoa 2, vaikken tätä millään saakkaan perusteltua...

Oletko kokeillut tehdä Mutkulle valjaita, niin sekin pääsisi ulkoilemaan :)?
Hamsteria ei saa viedä ulos!Kuinka paljon Mutku pitää yöllä melua?
Sen verran, ettei samassa huoneessa nukkuminen onnistu. Yleensä Mutku kaivautuu öisin puruihinsa ja jjuoksee juoksupyörässään, mistä kuuluu ääntä.

Kuinka usein hamsterin häkki pitää siivota ja kuinka usein/kauan hamsterin tulisi susta jaloitella?
Mää vaihan Mutkulle purut n. 2 viikon välein. Jalotteluun en voi sanoa, kuin että mahdollisimman paljon. Mutkuhan on meillä erittäin paljon irti, useita tunteja päivässä.

Onko Mutku koskaan karannut?
Ei.4 kommenttia :

 1. Mä en tajua kuka kysyykin vielä, että "Voiko hamsteria viedä ulos?". Eikö se ole aika selvä asia, että hamsteri ei voi olla ulkona?!? Eikö totakin ole kysytty sulta aika usein?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo multa kysytty tätä aikasempaa. Mun mielestä on ehkä ihan hyväkin, että tämmösiä asioita kysytään, koska ei ne näköjään kaikille oo niin itestäänselvyyksiä, ja jos niitä ei kyseltäs, niin sitte niitä vahinkoja tapahtuis.

   Poista
 2. Todella hellyyttäviä kuvia Mutkusta! :)

  VastaaPoista