Instagram

maanantai 24. helmikuuta 2014

Jyväskylä KV 2013

Jyväskylä kutsui eilen aivan luvattoman aikasin luokseen pitkän näyttelypäivän merkeissä. Voisin jo melkein luvata, etten enää jatkossa ottaisi kahta näyttelyä samalle viikonlopulle, mutta tuskinpa tältä jatkossa vältytään... Anyway, lähdin reissuun siis Niinan kanssa ja kisasin hänen Diinu-snakullaan. Kuvia päivästä ei mitenkään hirveästi ole, mutta niiden puutteessa kuvasin päivästä videon, jossa näkyy kaikkea kehän ulkopuolista chillailua.


Taustamusiikkina maanteiden kuningas, koska se soi meillä päivän aikana päässä >.<

Kun puoli kymmenen maissa päästiin Paviljongille, kipiteltiin suoraan isolle kehälle, koska Niina osallistui Diinun kanssa rally-tokoon. Tämän jälkeen muutimme tavaramme viereiseen halliin junior handler -kehälle. Katsoimme piirinmestaruuksia ja kävimme välillä shoppailemassa. Voi että piirismestaruuksissa kolmanneksi sijoittui uskomattoman ihana koirakko! Erittäin sympaattinen pikkutyttö nuoren tollerin kanssa. ♥ Ei puhettakaan että sitä menoa olisi voinut kuivin silmin katsoa. :') Äää.. Oli ne ihania. :3 Myöskin tuomari oli aivan myyty tälle parille, ja sijoitti heidät möskin SM-osakilpailussa 5. sijalle.

Kun osarin nuoremmat olivat menossa, sain hälytyksen buhund kehille. Kävin siellä sitten pyörätämässä kehässä useammankin koiran kanssa, mahdollisesti Jätkän, Iitan ja Enkelin. Kaikki tosin tapahtui niin nopeasti, että en eden yrittäyt pysyä tulosten perässä. :D Kaippa kasvattajaryhmämme, jossa handlasin Enkeliä, sai kunniapalkinnon...?

Buhundeista junnukehille palatessani nuorempien sijoitus oli juuri alkamassa. Niinan koira ei ollut vieläkään tullut kehälle, joten Niina joutui etsimään uuden koiran. Hetken päästä kehän laidalla olikin jo Enkeli Niinan kaverina pyörimässä, joten junnukoiraongelma oli ratkottu. :)

Kun pääsimme vihdoin kehään, Diinu oli mulla vähän lahna. Tosi kivasti se kyllä antoi asetella ja malttoi olla pakoillaankin. Mun mielestä liikkeetkin menivät muuten tosi hyvin, mutta tuomari oli eri mieltä. Arvostelussa, sekä seisotus, että molemmat liikkeet (yksittäis- ja ryhmäliikkeet) olivat EH.

Yksilöarvosteluun taisimme mennä viidensinä. Aluksi seisotin Diinun tuomarille ja näytin hampaat. Hampaiden näyttö meni hirmu hyvin, ja sainkin siitä ERIn. Jännitin vähän tuomarin kysymyksiä, jotka tulivat ensimmäisen kerran omalla junnu-urallani englanniksi. Kaikki tuomarin kysymykset olivat kuitenkin sen verran tavallisesta poikkeavia, että vaikka ymmärsinkin ne, en suostunut uskomaan, että tuomari todella kysyisi sellaisia kysymyksiä, ja suomennutin ne kaikki. :D Käännätin omat vastauksenikin kehäsihteerillä, koska meinasin vastata kaikkeen ruotsiksi...

Ensimmäisenä tuomari kysyi "Minkä tyyppinen tämä koira on?". Tällä hän haki Diinun kokoa, eli keskikokoisuutta. Seuraavaksi hän kysyi rodun muita tyyppejä - suur- ja kääpiösnautseri. Viimeinen kysymys oli "Mitä ajattelet turkista?". Olin hyvin hämmentynyt tästä, ja vastasin vain, että se on aika karkea, ja nypittävä. Näöjään tuomari oli tyytyväinen vastauksiini, sillä sain rotutuntemuksesta ERIn.

Yksilöliikkeenä sain T'n, jossa tein jotain väärin, sillä arvostelussa luki tuomarin kommenttina "When I moved around you, you went wrong", mutten vain tiedä mitä tein väärin. :/ Lisäksi tuomarin kommentissa oli "Great teamwork and you are very gentle whit your dog". Olin hyvinkin tyytyväinen tähän kommenttiin, sillä mielestäni yhteistyö jäi vähän hakusalle, mutta pakko kai se on uskoa, että yhteistyö näkyi, sillä kehän laidalla joku vanhempi nainen alkoi kehumaan esittämistäni aivan älyttömästi. Hirveää höpinää siitä, kuinka osaamiseni ja kokemukseni näkyi selvästi ja olin ehdottomasti paras handleri jajajaja.... Lisäksi nainen oli hirmu pettynyt, kun jouduin jättämään kisan kesken kyytimme lähdön vuoksi. :D Noh, eipä tuolla arvostelulla olisi enää sijoille ylletty, joten itse en ollut yhtään harmistunut tästä.

Kotiin päästessä ja vielä aamullakin olo oli kuin katujyrän alle jääneellä. Mutta onkos se ihme, jos aamullakin vielä 13 tunnin nukkumisen jälkeen vähän päätä särkee, kun on istunut autossa aivan liian monta tuntia ja maisemaa on vaihtunut monen sadan kilometrin edestä?

4 kommenttia :

 1. http://paimenlauma.blogspot.fi/2014/02/haasteiden-haaste.html Sinut on haastettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh kerrankin jotain erilaista! Pitääpä toteutta! :)

   Poista
 2. Olipas kauniisti kirjoitettu kommentti siskoni suorituksesta<3 Tyttö kilpaili ensimmäistä kertaa ja taisi olla itsekin aika yllättynyt;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ää :3 Eipä tuommoista paria voi kuin ihailla..<3

   Poista