Instagram

tiistai 10. joulukuuta 2013

TOP 10 kuvat © Mima

Sain haasteen valita 10 parasta kuvaa omista otoksistani. Noh, menihän siinä sitten sujuvasti yksi vapaapäivä kaikki kuvat läpi käydessä. Aluksi sain rajattua valtavasta kuvasaldostani erilleen 40 kuvaa, joissa oli sitä jotain. Monien karsintakertojen ja pitkän harkinnan jälkeen sain kuin sainkin kuvista erotettua ne 10 parasta otosta. Yllätyin lopputuloksesta, sillä odotin kuvien olevan reilusti Virkku-valtaisia. Kun aloin valitsemaan kuvia, oli mielessäni selkeästi muutama lempi kuvani, mutta kun sain kympin kärjen koottua, eivät nämä kuvat löytyneetkään listasta.

10.

Erittäin Virkkumainen otos, jonka hienouksia ovat täyteläiset värit ja Virkun ilme. Asettelu on suoraan sanottuna huono, mutta halusin kuvan listalle sisällön vuoksi, en teknisen täydellisyyden.

9.

Pari vuotta sitten pihamme vilisi siileistä, joita ei sittemmin ole enää näkynyt. Kesän aikana otin paaaaaaljon kuvia näistä ihanista piikkipalloista, mutta tälläistä hetkeä tuskin pääsen uudemman kerran ikuistamaan. Aww, annan kuvan puhua puolestaan :3

8.

Olen huomannut ottaneeni viimeaikoina paljon kuvia vastavaloon, mutta mikäpä siinä, jos tykkää lopputuloksesta. Tähän kuvaan mielenkiintoa tuo yli vedetty värikylläisyys ja festarikansan yksityiskohtaiset kädet. Kuvan värimaailma on kuitenkin loppujen lopuksi aika yksinkertainen ja vain muutamasta väristä koostuva, mikä lisää kuvan edustavuutta.


7.

Pari kuukautta sitten otettu kuva Mutkusta tulee jäämään suosikkeihini ikuisesti. Pidän kuvan räväköistä väreistä ja tekstuureista, vaikka kankaassa oleva cockeri vähän kilpaileekin Mutkun kanssa huomiosta. Kuvassa Mutku näyttää niin vaatimattomalta ja viattomalta, että oikein hymyilyttää :')

6.

Pieni koira orpona suuressa maailmassa ja tätä rataa. Kuva on otettu reilu kuukausi sitten meillä olleesta hoitokoira Lucasta. Kuvan asettelu voisi olla vähän mielenkiintoisempi, mutta ihan kiitettävästi tämä toimii näinkin. Pidän kuvan väreistä todella paljon, vaikka kuvat.fi niitä vähän haalensikin. Värimaailma on muutenkin erittäin selkeä - oranssia, viininpunaista, vihreää ja kermamaista vaaleaa.

5.

Vaikka Mutkua onkin välillä erittäin haastavaa kuvata, olen onnistunut ikuistamaan siitä kolme tällekin listalle päässyttä otosta. Tässä kuvassa vain on sitä jotain, mitä en osaa sanoin kuvailla. Kuvasta välittyy Mutkun uteliaisuus, enkä vain voi olla pitämättä näin Mutkumaisesta kuvasta :3 Mitä sitä turhia perustelemaan!

4.

Neljänneksi valikoitui keikkakuva, jossa pidän kaikesta. Asettelu, valo ja värit toimivat erinomaisesti, ja harmittamaan jää vain pieni kohina. Kuva on otettu tänä vuonna syyskuun lopulla Ruska Gospel -tapahtumasta, jossa pääsin ensimmäisen kerran ottamaan astetta parempia keikkakuvia.


3.

Paras Mutkusta otettu kuva löytyi mylsyn puolivuotiskuvista. Kuvassa on vähän liikaa ylimääräistä tavaraa, mutta en anna sen häiritä, koska huomio kiinnittyy jokatapauksessa Mutkuun, joka sattui juuri kuvan ottohetkellä katsomaan suoraan kameraan. Lasi peilaa vähän, mutta mielestäni se vain auttaa hahmottamaan sitä, että Mutku todella on pallon muotoisessa lasiastiassa.

2.

Vanhahko, vuoden 2011 äitienpäivän tienoilla pokkarilla otettu kuva Kuhmojärveltä. En ole koskaan tämän jälkeen päässyt ikuistamaan näin hienoa auringonlaskua tyynen järven rannalta. Kuvaan liittyy paljon muistoja yhdestä hienoimmasta orkesterikokemuksesta Kuhmon Kevätpuhallus -konsertissa, johon pääsimme orkesterimme kanssa osallistumaan. Pidän kuvan kauniista värityksestä ja asettelusta, vaikka voisihan tuo tietenkin paljon parempikin olla. Lisäksi pidän kuvan ideasta erittäin paljon. Järveen hyppäävä kaverini tuo kuvaan mielenkiintoisuutta ja erilaisuutta. Toivottavasti pääsen vielä joskus ottamaan tämän tyylisen kuvan uudelleen.

1.

Lumikuono-Virkussa vain on sitä jotain. Kuva on otettu viime syyslomalla ensilumen tullessa. Kuvassa ei ole lumisen kuonon lisäksi mitään, mikä pakottaisi tutkimaan sitä tarkemmin pitemmän aikaa, mutta siitä huokuu Virkun levollisuus ja kiinnostuneisuus. Kuvassa Virkku on aito oma itsensä, joten en vain voi olla pitämättä tästä kuvasta. ♥

Kun sain kuvat perusteluineen tähän, keksin vielä monta kuvaa, jotka olisivat ansainneet paikkansa tällä listalla. Muutamia muutoksia siihen jouduinkin vielä tekemään, mutta olen vahvasti sitä mieltä, etten koskaan saisi listaa valmiiksi, jos vain lykkäisin tämän julkaisua, koska kuvia tulee kuitenkin koko ajan lisää. Pitää ottaa listan teko joskus uusiksi! Kommenttia kuvista? Mihin järjestykseen laittaisitte nämä kymmenen kuvaa?

5 kommenttia :

 1. Iihania kuvia. Pidän ertyisesti kuvista 10, 3 & 1 ♡

  VastaaPoista
 2. itse tykkäsin eniten 4,3,2 kuvista, tuossa järjestyksessä :)
  käyhän katsomassa minunkin blogeja

  http://hemulisway.blogspot.fi/
  http://hemulin-hevostelut.blogspot.fi/

  VastaaPoista