Instagram

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

@Ylivieska KV

Ylivieska KV takana. Huoh, olihan varsin rankka ja vastakohtien täyteinen päivä. Sain kuin sainkin Virkun PM-kisoihin koiraksi, mutta lopulta koiravalinta osoittautui oikein kunnon vikatikiksi. Ei Virkkua enää junnukehään muualla kuin Kannuksen Dogness-hallilla. Kehä kahlattiin jälleen läpi ilman kontaktia. Kaikki liikkeet menivät maan haisteluksi, eikä paikallaan seisominenkaan oikein napannut. Tuomari oli hirmu mukava. Yksilöarvosteluun mennessä kysyi, käytetäänkö Virkkua metsästykseen. Kun vastasin myöntävästi, hymähti tuomari vain, että sillähän tämä kulkeekin nenä maassa. Tykkäsin tuomarista kovasti, oli hirmu positiivinen ja kannustava, vaikkei meidän esiintyminen mitenkään huipussaan ollutkaan.

PM-arvostelu oli mielestäni hyvinkin todenmukainen ja kannustava. En voi edelleenkään kuin kehua tuomaria.

Liikkeet ryhmässä H - Virkku ei liikkunut metriäkään pää tyylikkäästi pystyssä...
Yksittäisliikkeet H - haistelu jatkui yhä
Seisottaminen ERI - Yllätyin tästä todella. Kajaanissa sain tästä(kin) EH, vaikka koira oli huomattavasti rauhallisempi. Kieltämättä kuvia katsellessa Virkku seisoi hienosti.
Hampaiden näyttö EH - Tajusin eilisiltana, ettei tätä olla harjoiteltu, joten meni vähän sinne päin...
Yhteistyö H - Pessimisti ei koskaan pety, odotin tästä T'tä, mutta parempi näin!
Rodun tuntemus ERI - Kysyi käyttötarkoituksesta ja metsästystavasta.
Yleisvaikutelma H - Ei yllätä yhtään.

"Haastava koira, siitä huolimatta hyvin esitetty" - Uskallan olla tästä kommentista jopa hieman ylpeä, koska toisaalta tuomari olisi voinut lytätä meidät aivan täysin!Etsin osarikoiraa jo ennen PM-kisan alkua, mutta kaikki kiinnostavat tervut oli opetettu esiintymällä ulkopuolisilla avuilla. Höpistiin jonkun aikaa yhdenkin handlerin kanssa aiheesta, ja tultiin siihen tulokseen, ettei tervuista välttämättä löydy konvinkaan helpolla junnukoiraa. Kyseli vähän mun esittämistä roduista, ja samaistui täysin mun "kokokriteereihin", jotka eivät nyt sitten kuitenkaan pitäneet tänään. Tervujen jälkeen suunnistin cockerikehille, ja löysin heti viimesyksyltä puolitutun Two Pine'sin kasvattajan, mutta valitettavasti kehät olisivat menneet päällekkäin. Lähdin hakemaan Virkkua autosta osarikehän laidalle.

Virkkuhan oli ihan kohelo kun otin sen autosta. Tottakai menimme aluksi aivan väärälle puolelle näyttelyaluetta, ja jouduimme palaamaan takaisin lähtöpisteeseen lopulta. Paluumatka oli huomattavasti menomatkaa helpompi, vaikka vieläkin olisi pitänyt kaikkia koiria moikata. Saatiin ihan jees paikka kehän laidalta, mutta eipä siitä paljon hyötyä ollut. Virkun korvat muuttuivat koristeeksi ja sillä selvä.

PM-kehän jälkeen lykkäsin Virkun äitille ja syöksyin colliekehälle. Tajusin, että Kajaanin junnukoirani oli ollut kehässä, mutta kun olin aikani pyörinyt kehän ympärillä, enkä löytänyt Lenniä, soitin Lennin omistajalle. Noh, tottakai he olivat juuri lähteneet ajelemaan näyttelypaikalta pois. Huoh. Menin takaisin junnukehälle, ja kysyin Niinalta brasilianterrieri Kuukia, Niinan PM-kisakoiraa (tulos PM4) lainaan. Tittidii, Kuuki ei ollut menossa kenellekkään osariin. Jos nyt aivan totta puhutaan, mulla oli ennen tätä kehää Kuukista hyvinkin vääristynyt mielikuva, ja olin aina nähnyt siitä vain sen ympäriinsä pomppivan version. Todellisuudessa Kuuki oli mahtava!!

Vähän meinasi Kuuki seisotuksissa iskuskella väliaikaisesti, ja kokeilla kaikkia mahdollisia sen osaamia temppuja, mutta monenmonen korjauksen jälkeen seisominen alkoi käydä kerta kerralta helpommaksi. Aluksi menimme kuuden ensimmäisen junnun voimin yhdessä ympäri. Kuuki meni alun hirmu hienosti, mutta kun edellä mennyt narttu alkoi lirittelemään kehään, meinasi brassiherran keskittyminen vähän häiriintyä, mutta hienosti tästäkin palattiin takaisin maanpinnalle - herrrkullisten nakkipalojen voimalla. B)

Yksilöarvostelun pöydällenostossa oli hieman neuvottelua, mutta kyllä me lopulta päästiin hienosti yhteistuumin pöydälle esiintymään. Aluksi tuomari kysyi 'Missä on Brasilia?'. Olin hetken silleen 'häh miten tää liittyy aiheeseen??', mutta sain kuitenkin vastauksen ulos, vaikka hieman hämilläni olinkin. Tämän jälkeen tuomari alkoi höpimesään aivan jotain aiheen ohi olevaa Brasiliajuttua, josta multa meni suurin osa ohi. :D Seuraavana tuomari totesi, että FCI2 -ryhmästä löytyy samankaltaisia rotuja. Sanoin ensimmäisenä jackrusselin ja parsonin. Sain myöntävän vastauksen, jonka jälkeen tuomari alkoi selittämään jotain tanskalais-ruotsalaisestapihakoirasta, ja sen ja brassin eroista. Multa meni jälleen puolet ohi. :D Jossain vaiheessa Kuuki alkoi kyttäilemään omistajaansa kehän reunalle, joka otti meistä kuvia. Tässä vaiheessa tuomari sanoi koiran seisovan erinomaisesti, joten en turhia alkanut kiinnittämään sen huomiota itseeni. Hampaidennäyttöä kokeilin nopeasti kehän laidalla vuoroa odotellessa, eikä se todellakaan mennyt ihan putkeen. En alkanut sillä turhia ressaamaan, menisi miten menisi. Kun Kuuki oli pöydällä, ja ehdin juuri ja juuri hipaista sen ylähuulta, oli valkoinen ja tasainen hammasrivistö jo molemmilta puolilta esillä. Yllätyin todella! Pöydältä pääsimme alas mallikkaasti.

Yksilöliikkeinä oli kolmio ja edestakaisen, jotka menivät molemmat hienosti. Yksilöarvostelun jälkeen Kuukin pikku hampaat eivät aivan osuneet palkkaan, ja sain ihan kivasti tuntea pienet ärrierin hampaat sormissani. :D Onneksi sormeen jäi vain tyylikäs, muttei kipeä mustelma. Enemmän häiriötä on aiheuttanut Virkun kanssa kehässä tulleet palojäljet vasemmassa kädessä.

Kun kaikkien yksilöarvostelut oli tehty, pääsimme uudelleen kehään. Kuuki tarjoili vähän päästä mulle istumista ja piruettia tai kierimistä, mutta sain sen aina nostettua nopeasti ylös. Tuomari alkoi karsimaan porukkaa pois kehästä, ja kun tuomari tuli meidän kohdalle, oli kommenttina vain 'paikka teillä', ja matka jatkui seuraavia kohti kehästä pois kättelyyn. Ilme mahtoi olla siinä vaiheessa hyvinkin näkemisen arvoinen, kun tajusin, että olin ihan oikeasti päässyt SM-osakilpailussa kymmenen (tai yhdentoista?) parhaan joukkoon!! Valitettavasti tästä emme päässeet enää jatkamaan, koska en saanut Kuukia oikein liikkeelle jonon perälle siirtävässä kaaressa. En voi silti olla kuin tyytyväinen. :)

Liikkeet ryhmässä ERI
Yksittäisliikkeet ERI
Seisottaminen ERI
Hampaiden näyttö ERI
Yhteistyö ERI
Rodun tuntemus ERI
Yleisvaikutelma ERI
"Selkeä, rauhallinen esittäminen." - Jes, sain taas palautetta rauhallisuudesta!

Kuvia osarikehästä tulee myöhemmin. Tämän postauksen kuvat PM-kehästä © Asta Jämsä

3 kommenttia :

 1. Eikö jacksu ja parsoni kuulu 3 ryhmään? Tulisihan junnnun nyt rodut tuntea.. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin just samaa....

   Poista
  2. Kuuluu, mutta tuomari korjasi tarkottaneensa molempia, kakkos ja kolmos ryhmiä. Jäänyt tuosta postauksesta pois.

   Poista