Instagram

maanantai 7. tammikuuta 2013

Rally-toko treenaus jatkuu - lumesta piittaamatta!

Sain vihdoin ja viimein Virkun puolikurkkarin valmiiksi (kuvia kunhan mannekiini suostuu poseeraamaan kunnolla...). Pannasta innoittuneena, lähdin kokeilemaan pienen tauon jälkeen rally-tokorataa kokonaisuutena ilman pitempia taukoja.

Treeniratana toimi pienillä muutoksilla 1.7.2012 Hartolan mölli-ALOssa käytetty rata. Tulostin eilen muutaman radan kaikkien kylttien lisäksi ja eikö ollakkaan, SuoRatin ratalinkeistä juuri Hartolan radat eivät toimi. Turvautukaamme siis mittasuhteettomaan Gimp kyhäelmään!

Jätin radasta pois kaikki maahanmeno jutut (koska lumi) ja pujottelun, koska en vain jaksanut raahata mitään pujoteltavaa pihalle. Rata mentiin kahteen kertaan läpi. Tämän hetkisten treenien suurin tavoite on saada hihna pysymään löysällä, koska joulukuun kokeiden suurin pisteryöväri oli hihna. Pääosin tämän päivän rata oli helppo, mutta kyllä tästäkin hiomista löytyy. Virkku tuntui olevan aivan huippuvireessä ja teki kaiken tosi innokkaasti ja huolella. Lumi ei häirinnyt yhtään istumista, vaikkei Virkulla takkia ollutkaan. Ehdottomasti parhaat treenit pitkiin aikoihin!

1. Ensimmäisellä kierroksella Virkku tuli eteen vähän liiankin innokkaasti nousten syliin. Jouduin palauttamaan istumaan. Sivulle tullessa Virkku oli edelleenkin liian innokas ja pyörähti suoraan eteen. Toisella käskykerralla tuli suoraan sivulle. Toisella kierroksella ei meinannut heti syttyä, koska äiti oli juuri ajanut autolla pihaan, mutta pienen herättelyn jälkeen teki heti oikein.

2. & 3. Ensimmäisellä kierroksella juoksupätkä jäi vähän lyhyeksi, mutta molemmilla kierroksilla juoksu meni hirmuisen hyvin ja vauhtikin taantui heti kun itse hiljensin kävelyksi.

4. Kummallakaan kerralla en varautunut "väärän kätiseen" mutkaan kovinkaan hyvin, ja sössin ohjauksessa. Virkku kyllä kääntyi nätisti paikoillaan, itse vedin pitkäksi.

5. Peruskauraa, onnistuu lähes aina.

6. Virkku pyrki molemmilla kerroilla vähän edelle, mutta yritti joka askeleella itse korjata. Osasyynä kentän reunassa olevat lumikinokset...

7. Tässäkin ohjasin pitkäksi Virkun kääntyessä kuitenkin nätisti.

8. Ei toimi edelleenkään... Tämä menee tehoharjoitteluun. Virkku seuraa kyllä, mutta puolen toista metrin viiveella.

9. Onnistuu lähes aina ongelmitta!

10. Tänään Virkku teki harvinaisen skarpisti ja ilmestyi yllätyksekseni lähes heti takaisin sivulle molemmilla kerroilla. Ei oo aikaisempaa tehnyt noin hyvin!

Kuten aikaisempaa jo mainitsinkin, Virkku teki tänään treenit innokkaasti mutta tarkasti. Missään - siis ei oikeasti yhtään missään! - kohdassa Virkku ei jäänyt haahuilemaan tai haistelemaan maata. Hihnakin pysyi koko ajan löysänä, eli tavoitteet suoritettu! Tämän päivän treenien perusteella pitää treenata tehotreeninä ainoastaan askelta oikealle. Vaikka ei siinä, ei me sitä missään vaiheessa olla kunnolliseksi harjoiteltukkaan... Toinen muutaman harmaan hiuksen tuottava liike on tuo 'asken - istu' -liike, jossa Virkku pyrkii eteen. Muuten ALOn liikkeet ovatkin jo pääpiirtein kisakunnossa, vaikka pientä hiomista vielä joistain löytyykin. Pujottelut ja spiraali menevät Virkulta hirmu hyvin! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti