Instagram

lauantai 26. tammikuuta 2013

Hiihtele keskenäs, mää haluan metälle!

Lähdin aamulla kymmenen aikaan Virkun kanssa hiihtelemään. Ilma oli ihanan kirkas ja pirtsakka, eikä pakkastakaan ollut hirveästi. Otin digipokkarinkin mukaan mahdollisten hiihtokuvien varalta. Aluksi Virkku lähti lenkille aivan nätisti ja vauhtiakin tuntui jonkun verran löytyvän. Innostus kuitenkin lopahti totaalisesti, kun vastaan tulivat ensin jäniksen ja myöhemmin ketun jäljet. Eihän niistä jäljistä olisi ollut mitään häiriötä, mutta kun Virkku kuuli kettumiesten olevan koiran kanssa metsällä, oli odotukset lenkin osalta romutettu. Koira tuli istumaan sukselle ja tapittamaan silmiin. Että se siitä sitten...:D

Eihän siinä sitten auttanut muuta kuin kääntyä takaisin. Otin Virkun melkein heti takaisin ulos treenailemaan. Tottakai metsämiehet tuottivat Virkulle edelleen muuta ajateltavaa, eikä treeni olisi oikein maistunut. Virkku kyllä teki kaiken vaadittavan, mutta into tekemiseen puuttui täysin. Niimpä unohdin treenailun ja aloin vain leikkimään koiran kanssa. Puolen tunnin hangessa ryöhyämisen jälkeen molemmat olivat umpi lumisia, mutta naamat olivat pelkkää hymyä. Että hauskaa meillä ainankin oli!

Kokeilin treenailua vielä myöhemminkin päivällä, mutta sama töksähtely jatkui yhä. Pitää nyt yrittää motivoida tuota paremmin seuraavissa treeneissä jollain uudella tavalla. Ideoita? Miten te sytytätte koiranne treenivireen?

5 kommenttia :

 1. Nalaa sytyttelen lähinnä sillä, että pyöritän sitä ympäri ja näyttelen namia. Vähäsen riehun sen kanssa ja töihin. Tahitille yleensä riittää, että näyttää jotain hyvää. Kuten nakkia tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpäs kokeilla. Nyt meillä on ollut Virkun mielestä vähän liian köyhät herkut, että jotain muuta pitäis keksiä...

   Poista
 2. Oma treenikoira on niin ahne, jos hiukankaan tajuaa et miulla on esim. monelle koiralle tylsältä maistuvia nappuloita on kuulo taattu :D Eli meillä saadaan potkua ruuasta sekä leikeistä. Vanhempi seurakoiran virkaa toimittavan kanssa toimii parhaiten nakki sekä hyvin ällöt naudanmahapullat. Mahapullat ovat koirien ehdotonta herkkua, mutta haju on kyllä sen mukainen.. Ois kiva kuulla mitä käytätte nameina :) Vaikka toi kakara palkkautuis kivillä, mutta kai koirakin tykkäis saada jotain muuta kuin lihapullia, juustoa, RC:n kuivanappuloita sekä hauhaun kuivattuja kanafileitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä tosta hiihtämisestä. Onko Virkku opetettu vetämään vai kulkeeko hihna löysällä sivulla? Jos vetää, mikä on teidän keino ollut opettaa?

   Poista
  2. Virkun _pitäisi_ vetää jonkun verran edellä, mutt tällä kaudella tuon vetointo on ollut aika alhainen. Aluksi taidettiin treenailla ilman suksia eteen tuloa ja siinä pysymistä juostessa. Vähitellen käskyihin lisättiin oikea ja vasen. Sitten taidettiin kokeilla samaa potkukelkalla ja suksilla. Aika paljon tuo on oppinut itse tuosta hiihtohommasta.

   Poista