Instagram

tiistai 27. marraskuuta 2012

Kuutamotreenit

Tänään syöksyin treenaamaan Virkun kanssa heti soittotunneilta kotiuduttuani. Kello oli jo lähemmäs puoli viittä, ja ulkona oli jo pimeää, taivaalla möllöttävää kuuta lukuunottamatta. Aluksi Virkku vähän haahuili ennen ensimmäisiä käskyjä, mutta heti ensimmäinen sivulle meno onnistui (mun vaatimuksiin) täydellisesti. Tähän asti olen sivutellut Virkkua takaakierron kautta, mutta toissapäivänä tulin siihen tulokseen, että vasemmalla puolella pyörähdys on helpompi Virkulle. Koska Virkku oppi jo yhdistämään takakierron 'sivu' -käskyyn, meillä tullaan tästälähtien perusasentoon 'viereen' -käskyllä, vasemmalla puolella pyörähtäen. 

Toisen perusasento meni vähän eteen, mutta kaikki muut perusasennot menivät virheettömästi. Myöskin seuruussa kontakti pysyi aivan järjettömän hyvin pitkiäkin pätkiä. Muutaman kerran seuruusta pysähtyessä jäi liian eteen. 

Este meni ensimmäisen kerran heti ensiyrittämällä ilman käsimerkkiä. Virkku ei edes meinannut istua esteen takana, vaan jäi heti seisomaan. Pari kertaa palautin koiran uudelleen esteeltä sivulle, parikertaa kävelin itse viereen ja istutin. Molemmat onnistuivat mahtavasti :)

Seuraavia haasteita ovat jäännit. Niitä ei olla paljoa harjoiteltu, eli eivät mene vielä - ollenkaan. Jos jollakin on jotain mahtavia vinkkejä tähän koulutukseen, niin otan innoissani vastaan! :) Myöskin estettä pitää korottaa & kaventaa. Olen jo aikaisempaakin huomannut, että Virkku suorittaa paljon paremmin pimeällä, ja taas tule se todistettua :) 

2 kommenttia :

  1. Mä voin joskus neuvoa noissa jäävissä liikkeissä :) Me opeteltiin ne aika hyvällä tavalla ja se toimi.

    On vaan niin hankalaa alkaa kirjoittamalla kertomaan mitä tehdä ja millalailla. "Koira seisoo tässä ja sun naama on tännepäin ja sitten sä kävelet näinpäin" O___o :'DD

    VastaaPoista
  2. Joo voinhan mää! :) Nyt alkaa olemaan jo hyvin hommaa sinne sitten :D

    VastaaPoista