Instagram

sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Tehopyyntiä ja treenikuvia

Lauantaina Virkku pääsi metsälle kuuden metsämiehen kanssa. Yksi miehistä oli käynyt Virkun kanssa metsällä jo keskiviikkona, ja nyt hän halusi esitellä koiran, johon oli täysin ihastunut, muillekin metsäkavereilleen. Miehiä tuli aina Kokkolasta asti.

Kun Virkku päästettiin metsään, ensimmäinen haku kesti puoli tuntia. Ajo oli hyvin kiivasta, ja koira ajatti jänistä usean kertaan ampumaetäisyydellä nuotion lähellä. Jänis lähti tekemään vielä muutaman kilometrin lenkin, ja palasi nuotiopaikalle. Tästäkään ei vielä kaatoa saatu, mutta koira oli vain 50m päässä jäniksestä. Lopulta Virkku ajoi niin lähellä jänistä, että jänis joutui uimaan neljä metriä leveän ojan yli. Koira ei kuitenkaan lähtenyt enää uimaan perässä.

Puolen tunnin päästä ensimmäisestä hukasta Virkku palasi käymään nuotiopaikalla, ja jatkoi haluaan toisaalla. Parin kymmenen minuutin jälkeen ajo lähti taas. Ajo kesti vähän yli puoli tuntia, kunnes ajo tuli ampumaetäisyydelle. Koira sai herkkupalat ja kehuja vauhdikkaasta ja keskeytymättömästä ajosta.

Iskä vei Virkun hakemaan ison ojan toiselle puolella. Koirasta näki heti, että tuolla puolella oli jänis liikkeellä. Vartin päästä ajo jatkui taas. Miesjoukko lähti passiin. Ulkomaalaistaustainen kokkolalaismies lähti passiin iskän ohjeiden mukaisesti, ja kun koira toi jänistä tuota kokkolalaismiestä kohti. Kymmenen minuutin kuluttua tuo mies pääsi ampumaan elämänsä ensimmäisen jäniksen. Virkku sai taas paljon kehuja, oli kuulema aivan uskomaton koira, eikä tällä porukalla pyynti todellakaan jäisi tähän.

Tänään olin aamusta treenaamassa Lampin koiraharrastajien kanssa hakua metsässä. Metsätreenien jälkeen treenasin Virkun kanssa rally-tokoa siskon tyttöni kuvatessa. Treeneistä ei ole mitenkään kauheasti kerrottavaa - kaikki sujui hyvin, vaikkei koira aivan parhaimmassa vireessä ollutkaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti