Instagram

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Juha Kareksen handlerikurssi

Olin eilen kuunteluoppilaana Juha Kareksen handlerikurssilla. Tykkäsin kyllä kovasti, ja ainankin muistiinpanomäärät olivat semmoiset, että jotain jäi käteenkin. Olin erittäinkin tyytyväinen siihen, että lähdin tuonne vain kuunteluoppilaaksi, sillä koiran kanssa en olisi saanut tuosta luultavasti lähellekään noin paljon irti. Nyt kun olin kuunteluoppilaana, voin tehdä muistareita myöskin muiden reenaillessa käytännön juttuja.

Sain kurssilta omaa esittämistäni ajatellen ehkä eniten apuja omaan asenteeseeni. Lisäksi sain muodostettua erittäin selkeän mielikuvan siitä, millainen koira näyttelyssä haalii sertejä joka suunnalta. Luottamus tekee kauniiksi. Koiraan on luotettava. Vaikken ehkä saanutkaan kurssilta kauheasti apuja pilkun tarkkoihin junnukehiin, tiedän nyt, miten alan opettamaan seuraavaa koiraani näyttelyihin.

Päivä alkoi n. tunnin kertäneellä luennolla, joka käsitteli kaikkea pennun hankinnasta, kasvatuksesta ja koulutuksesta aina näyttelykehille asteluun asti. Kehään mennessä ensivaikutelman tärkeyttä ei voi kylliksi korostaa. Vaikka joskus tuntuisi, että joku handleri vie kehään aina koirat, jotka tulevat kehästä sertien kanssa pois, ei saa ajatella, että koirat voittavat handlerin naamalla, vaan pitää seurata, mitä tämä voittajahandleri tekee voittaakseen.

Kurssilla opin myöskin etsimään esitettävälle koiralle optimaalisinta liikenopeutta, ja sen, kuinka ongelmakohdista, kuten haukkumisesta tai hyppimisestä pääsee eroon. Opin myöskin asettelemaan koiraa paremmin ja "alistamaan" epävarman tuomarin. Nyt osaan myöskin säädellä liikkeiden esittämisvauhdin oikein, jotta etu-, taka- ja sivuliikkeet näyttävät mahdollisimman hyviltä.

En nyt valitettavasti avaa teille enempää tämän kurssin sisältöä ja suuria salaisuuksia tai oivalluksia, mutta en voi kuin suositella! En malta odottaa seuraavaa kehään pääsyä. Voitte olla varmoja, että Kalajoen ryhmiksessä näette ajokoirakehällä handlerin, joka menee kehään "Tästä on maksettu monta kymppiä - tahdon palkinnon!!!!!" -asenteella! ;)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti