Instagram

lauantai 23. marraskuuta 2013

Toinen työharjoitteluviikko @Maalahti

No nyt se on koettu, toinen ja samalla peruskoulun viimeinen työharjoitteluviikko. Olen jälleen viiden työpäivän verran varmempi siitä, että eläinlääkärin työ on todella sitä, mitä haluan elämältäni. Viikko oli paljonkin vaihtelevampi kuin edellinen työharjoitteluni, vaikka teinkin ehkä vähemmän näitä perinteisiä eläinlääkäri/-hoitaja -hommia. Asiakkaita oli aika vähän, mutta kulutimme viikkomme kahden eläintenhoitajan kanssa mm. kasailemalla royal caninin hyllyköitä.

M Å N D A G
Aloitin työviikkoni niinkin eläinlääkärimäisellä työllä, kuin hyllyjen kokoamisella kera ei_niin_yhteistyökykyisen porakoneen kanssa. Maanantaina ehdin olla mukana vain kahden potilaan hoidossa. Illalla olin Felien ja Arielin (brittikissa) kanssa kolmisin kämpillä viettämässä hyvin rentoa iltaa.

T I S D A G
Tiistai oli jo vähän vilkkaampi päivä kuin maanantai. Tapasin toisen eläinlääkärin ja pääsin lässyttelemään aivan ihanalle ajokoiran pennulle :3 Pääsin kunnon kielikylpyyn, sillä eläintenhoitajat puhuivat keskenään englantia, valtaosa asiakkaista, ja eläinlääkäri ja toinen eläintenhoitaja ruotsia. Välillä ei oikein tiennyt kelle pitäisi milläkin kielellä puhua, kun toinen eläintenhoitajista ei osannut ollenkaan suomea, mutta hyvinhän viikon noin pärjäsi! :) Päivän aikana hoidimme mm. iho-ongelmia, kutisevia korvia. Illalla vietin taas eläinten kanssa laatuaikaa ja iloitsin siitä, etten saanut Arielista mitään allergiaoireita!! :)

O N S D A G
Aamupäivän odottelimme toisen eläintenhoitajan kanssahyllyjä järjestellen eläinlääkärin ollessa poissa. Päivän potilassaldo jäi pieneksi. Illalla huomasin riemukseni, että meidän lukijamäärä oli pyörähtänyt kolminumeroiseksi!! Huikeaa, kiitos kaikille meidän blogista kiinnostuneille! <3

T O R S D A G
Torstaina potilaita oli eniten tällä viikolla. Rokotimme pari eläintä ja poistimme hammaskiveä, myöskin kammoamani lopetuspiikki tuli tuon päivän aikana pistettyä. Vaikken ollutkaan samassa tilassa tuolla hetkellä, en voinut mitään järkyttävälle ikävälle Kaisaa kohtaan, joka lopettamisesta tuli.

F R E D A G
Viimeinen työpäivä oli hyvin hiljainen. Aamulla ennen kliniikalle menoa kävimme ottamassa toisen (suomea puhuvan) eläintenhoitajan kanssa kuvia tämän parsonrusselista Arista. Klinikalla kulutimme aikaa taistellen royal caninin ruokahyllyjä kokoon. Loppupäivästä hyllyt olivat koossa ja täytettynä. Kun porukat tulivat hakemaan mua klinikalta, olin hyvin väsynyt, ja nukuinkin koko paluumatkan kotiin.

En ehtinyt kotona pyörähtäessäni edes herättää Mutkua, mutta Virkun kanssa ehdimme nähdä kunnolla. ♥ Kyllähän sitä olikin jo ehtinyt näitä omiakin ikävöimään, vaikka ympärillä olikin kokoajan jonkun näköinen nelijalkainen. Mutkun näin vasta yöllä tullessani kotiin. Juuri herännyt rääpylä oli aivan unessa, mutta aivan ennallaan - mitä nyt kynnet olivat pitkät leikkuutauon jälkeen. Tänään sain siitä pari kuvaa Limingan näyttelyistä (alla). Kuvat © Essi Saloranta

Kuvasin viikon aikana paljon kaikkea muutakin kuin toimenpiteitä tai klinikan instrumentteja, joten jotain kuvia tulen varmasti vielä jatkossakin julkaisemaan blogissa. Pysykäähän siis kuulolla! ;)

4 kommenttia :

 1. Oooooooh..... O.o Sähän elät oikeeta unelmaa. Sulla on kolmivärisiä ajokoiria ja lähestyt kokoajan eläinlääkärinnammattia. Mäkin haluun! Itte haluaisin kanssa eläinlääkäriks ja kolmiväriset metsästyskoirat ovat jotain niin ihanaa ♡♡♡.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, näin kun tarkemmin aattelee, niin onhan tää aika unelmaa noin ilmaistuna :)

   Poista
 2. Mulla on eläinlääkikseen haku edessä ens keväänä :) itsellä ollut kans aina haaveena tuo eläinlääkärin ammatti eikä oo mihinkään vaihtunu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jeijj, tsemppiä sulle sinne - toivottavasti pääset sisälle! :)

   Poista