Instagram

lauantai 9. marraskuuta 2013

Koomalätty näyttelyissä

Nyt me ollaan Mutkun kanssa taas yhtä näyttelykokemusta rikkaampia, kun Limingan PET- ja ulkomuotonäyttelyt on koettu. Matkaan lähdettiin säälittävän lyhyeiden yöunien saattelemina vähän ennen kahdeksaa. Olin aamulla niin väsynyt, etten jaksanut edes jännittää Mutkun menestystä ja vähäiseksi se jännitys päivän mittaan jäikin.

Ehdimme Liminkaan juuri ennen eläinten vastaan oton päättymistä. Hamsujen tuomarointi alkoi miltei ajallaan sekä PET-, että ulkomuotopöydissä. Tunnin ja vartin päästä Mutku oli jo arvosteltu ulkomuotoluokassa.

Tyyppi ja rakenne
Pää: Hyvä, lyhyt ja leveä
Silmät: Hyvät
Korvat: Ok
Tyyppi & skpleima: Saisi olla lihksikkaampi ja hieman pitkä
Koko: Hyvä

Väri, värimerkit ja kuvio
Perusväri: Hieman vaalea
Pohjaväri: Ok
Vatsaväri: Hyvä
Kylkikaaret: Hyvät
Selkäjuova: Katkeaa
Tikkaus: Voisi olla voimakkaampi

Turkki
Tiheys: Hyvä
Pituus: Ok
Tasaisuus: Ok

Terveys
Yleiskunto (massa, lihaksisto, virkeystaso...): Hyvä

ARVOSANA HYVÄ

En nyt oikein tiedä olenko tuohon tyytyväinen vai en, mutta onpahan tuokin nyt sitten koettu. Uudelleenkin ollaan menossa, ihan jo pelkästään siksikin, että en saanut ilmaista näyttelyilmoani käytettyä...:D

Huomattavasti myöhemmin Mutku pääsi kasvattajansa käsittelyyn PET-arvosteluun. Mutku oli _hyvin_ väsynyt, eikä liikkunut mihinkään alku arvostelusta. :D Arvostelupöydän ympärillä olevat ihmiset vain naureskelivat Mutkun liito-oravamaiselle asennolle, johon se jäi kun Merja nosti sen kädelleen. Innostuttiinpa siitä ottamaan kuviakin, jotka saan itselleni tässä joskus. :) Mutku ei siis liikkunut mihinkään, eikä sen vuoksi esiintynyt oikein edukseen, vaikka se tuomarin työtä pääsikin piristämään. Merja sai asetella sitä ihan miten halusi, ilman että Mutku välitti mitään.

Yleiskunto
Saisi olla hieman kiinteämpi ja hieman enemmän lihaksia.

Turkki
Puhdas

Korvat, silmät, hampaat, kynnet, häntä
Ihanat pehmokorvat. Hampaat ok. Nätit uneliaat silmät. Kynnet hyvin leikattu. Häntä suora.

Käsiteltävyys
Erinomainen käsiteltävyys, koska suorastaan ylirauhallinen. Täytyy herätellä todella kauan.

Yleisvaikutelma
Rauhallinen, suorastaan veltto. Akropaattinen käsittely onnistuu tuomarilta. =)

ARVOSANA EH+

Arvostelun jälkeen odotin palkintojen jakoa innolla, vaikka tiesinkin ettei EH+'lla pääsisi varsinaisille sijoituksille. Pitkän pohdinnan jälkene palkintojen jako vihdoin alkoi ja loppupuolella Merja alkoi kuvailemaan erikoispalkinnon saajaa harvinaisen tutulta kuulostavasti: "...ikuisesti mieleen jäävä löllykkä..." "...olin helpottunut huomatessani hamsterin osaavan liikkua..." "...umpiuninen liito-oravainen hamsuli, joka otti käsittelyn rennosti..." "...kun selvisi kyseessä olevan oman kasvattini, en tiennyt kasvattavani tämmöisiäkin hamstereita..." Hah, nauraen lähdin hakemaan musta-kultaista ruusuketta muun väen naureskellessa ympärillä. Ikimuistoinen tästä näyttelyreissusta kyllä todellakin taisi tulla :) Palkintojen jaon jälkeen menin vielä höpisemään Merjan kanssa ja vaihtamaan kuulumisia. Merja naureskili ajatukselle Mutkusta agilityhamsterina ja halusi pienen liikkumisen todisteeksi videota rääpylän iltavillistä :D Videon kuvailu on jo aloitettu, joten kohta pääsette tutustumaan Mutkun liikkumiseen!

6 kommenttia :

 1. Ihana Mutku ja ruusuke! :3

  lähitte niin nopeaa etten edes ehtinyt huomata :'D ette jäänyt kattomaan ulkomuoto palkintojen jakoa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No me lähettiin vähän vauhilla ja mää nyt vähän unohin koko ulkomuotoluokan. Miten teijän eläimet menesty? :)

   Poista
  2. Jodi sai sieltä ulkomuotoluokasta "tuomari voisi laittaa taskuun" palkinnon, mutta eipä sieltä muuta muille meidän elukoille tullut :)

   Poista