Instagram

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Yllättäviä kehäkierroksia Seinäjoki KV'ssa!

Huoh. Nyt on nähty Seinäjokea kahtena päivänä peräkkäin taas sen verran, että voi hyvillä mielin jäädä odottelemaan ensi vuoden Seinäjoki KV'ta. Viikonloppu oli täynnä yllätyksiä, ja pääsinkin kiertämään kehää useammin kuin olin suunnitellutkaan.

Lauantaina menin siis esittämään ajokoiraa, jonka ennuste onnistuneelle handlaukselle oli erittäin pieni. Koira oli täysin tuntematon, eikä sen kanssa oltu touhuttu oikeastaan mitään. Se oli Seinäjoella ensimmäisen kerran näyttelyissä (& ihmisten ilmoilla!), eikä sen kanssa oltu treenattu näyttelykuvioita ilmeisesti yhtään.

Aamulla herätyskello soi 5.40 ja kuuden aikaan löysin itseni kyytiä odottelemasta tien varresta. Onneksi kyyti oli aikataulussa, enkä ehtinyt kauaa kylmässä värjötellä. Lampilta ajoimme talvisessa kelissä Veteliin, missä vaihdoimme autoa ja otimme koiran mukaan. Uudella autolla ajoimme Lappajärvelle, mistä eräs ajokoiramies tuli vielä kyytiimme. Ennen Lappajärveä jouduimme odottelemaan hetken, kun metiköstä nostettiin sinne lentänyttä mersua, ja rekka oli keskellä tietä poikittain.. Sieltä saimme sitten ajella suorilta Seinäjoelle. Olimme paikalla jo ennen puolta kymmentä. Kahvit hörpittyämme kävimme hakemassa koiran näyttelypaikkaan tutustumaan. Yllättävän rennosti tuo ihmis- ja koiravilinän otti. Törmäilin kehän laidalla tuttuihin. Kun kävin kokeilemassa Aapea ulkona, tajusin tilanteen surkeuden - koira ei liikkunut missään määrin nätisti, eikä se antanut asetella itseään. Mahtavaa.© Emma M

Ennen käyttöluokan uroksia joku kuljetti Aapea koko ajan ympäri Seinäjoki Areenaa, jotta koira edes jossain määrin oppisi kulkemaan. Seisottamisen kanssa ei alettu taistelemaan - koira esiintyisi miten esiintyisi. Kehään menin ilman mitään odotuksia. Ensimmäinen seisotus meni.. noh.. kaikkea muuta kuin mallin mukaan! Kun tuomari tuli tutkimaan koiraa, tein ensimmäisenä selväksi, ettei kyseessä ole oma koirani :D Aape ei oikein olisi halunnut antaa mitata itseään, eikä hampaita taidettu katsoa ollenkaan. Yksittäis liikkeissä vedettiin vain yksi kierros ympäri. Aape liikkui ihan kivasti, eikä juossut yhtään kertaa päin, kuten aikaisemmin aamulla, mutta maatahan tuo olisi halunnut haistella. Tuloksena oli sääli H, jotta Aapesta saataisiin käyttövalio. En ole tuohon handlaukseen millään tavalla tyytyväinen, mutta mikäs siinä, kun se riitti omistajalle.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan sunnuntaina mun piti kisata junnujen SM-osarissa Jilly-nimisellä mu-ho kääpiösnautserilla ilman muita kehäkäyntejä. Lauantai-iltana sain kuitenkin viestiä eräältä buhund kasvattajalta, joka tarvitsi handleria. Mikän siinä, suostuin tottakai.

Tänä aamuna lähdimme matkaan huomattavasti ihmismäisempään aikaan ja olimme perillä puoli yhdeltätoista. Suunnistin heti buhundkehille, mutten löytänyt ketään, jonka olisin voinut tunnistaa etsimäkseni kasvattajaksi. Niimpä suuntasin käppänäkehälle, mutten löytänyt sieltäkään etsimääni kasvattajaa. Lopulta kuitenkin löysin näyttelyvihon avulla buhundien luo, ja pian sen jälkeen bongasin snautserikasvattajankin. Buhundien kanssa ei enää tarvittukaan handleria, joten lähdin tutustumaan tulevaan junnukoiraani.

Lähdin katsomaan Jillyä, mutta puolivahingossa päädyinkin rotukehään erään toisen käppänänartun kanssa. Esittäminen tuli _täysin_ puun takaa, ja tiedän, että se ei näytteänyt kovinkaan ammattitaitoiselta. Järkytyin tajutessani kehässä, ettei tuomari olekaan suomen kielinen. :D Tämä ei onneksi tuottanut ongelmaa, vaan sain Nanan (Afunique Qaanaaq) esitettyä luokan kakkoseksi. Lopputulos oli ERI2 SA PN2 vara-CACIB. Pientä hiontaa handlauksessa kuitenkin oli, mutta onneksi näitä juttujen kanssa oli reilusti aikaa työskennellä ennen junnukehää, sillä koska olimme jo Nanan kanssa tutustuneet toisiimme, päätin ottaa sen junnukaveriksi.

Kun junnut vihdoin ja viimein alkoivat, otti tuomari meidät kaikki 40 vanhempaa junnua aluksi kehään Nana seisoi nätisti ja liikkuikin tosi näppärästi yhteisliikkeissä. Saimme jäädä heti kehään, kun tuomari otti ensimmäiset kymmenen yksilöarvosteluun.

Yksilöarvostelussa Nana oli aluksi pöydällä. Tuomari loi yleissilmäystä ja käski näyttää hampaat. Näyttö meni toooosi hyvin, sillä miltei joka kerta kun oli tätä ennen kehää harjoitellut, olin vain eksynyt partameren joukkoon. :D Nyt koko hammasrivi näkyi kuitenkin hienosti ensimmäisellä kerralla. Tämän jälkeen tuomari käski kertoa jotain rodusta, jonka jälkeen otin Nanan pois pöydältä. Tiesin, että tuomari tulee teettämään kolmion, enkä vain ilmeisesti keskittynyt tekemiseeni tarpeeksi. Lähdin jostain tuntemattomasta syystä tekemään kolmion ensimmäisestä sivusta aavistuksen kaarevaa, mikä sitten lopulta kostautuikin meidät pudottaneeksi virheeksi.


Kun kaikki kymmenen oli yksilöarvosteltu, mentiin vielä kierros yhdessä. Tuomari luetteli numerot, jotka jäivät vielä kehään, emmekä me olleet tässä joukossa. Arvostelussa kaikki muut kohdat olivat ERIä, paitsi yksilöliikkeet. Kommenttina oli "Kiinnitettävä huomiota koiran suoraviivaiseen liikkumiseen." Näin tällä kertaa. Olin kuitenkin todella tyytyväinen meidän suoritukseen ja viikonloppuun muutenkin. Sain koko viikonlopun aikana monta uutta eistystarjousta - kolmelta kasvattajalta ja kahdelta omistajalta. Mahtava viikonloppu siis, kiitos kaikille mukana olleille! :)

2 kommenttia :

  1. Hyvältähän tuo näyttää! Uskallan sulle Tenhoakin joskus lainata junnuihin, jos nyt samoihin pippaloihin mennään xD

    VastaaPoista