Instagram

tiistai 29. lokakuuta 2013

R Ä H I N Ä R Y H M Ä: Sairaan kiva koira | avautumista jalostuksesta

R Ä H I N Ä R Y H M Ä: Sairaan kiva koira: Eilinen " koirien salattu elämä " dokkari herätti jälleen ajatuksia koirien jalostuksesta. Aikanaan kun tv:ssä näytettiin dokkari...

Eih ja voih, tuota postausta ei voi sanoa millään tavalla mahtavaksi, sillä aihe on koira-aiheista sieltä pahimmasta päästä - koirien sairaaksi jalostuksesta. Ylistysadjektiivien sijaan postausta voi kuvata pysäyttäväksi, hyvin pysäyttäväsksi. Miksi koirien tilanne on päästetty näin huonoksi?

Koska Jonnan postaus ei jätä ketään kylmäksi, en enää ala ottamaan aiheeseen yleisesti kantaa, koska olen aivan sanoilla linjoilla Jonnan kanssa. Sen sijaan haluan vähän avautua siitä, mitä mieltä olen ajokoirien tämänhetkisestä tilanteesta.

Kuten kaikissa nykypäivän roduissa, ajokoirissakin perinnölliset sairaudet lisääntyvät pelottavaa tahtia. En voi koskaan unohtaa sitä, kuinka jouduimme luopumaan Kaisasta perinnöllisen sydänvian vuoksi aivan liian aikaisin. Tämän lisäksi Kaisa joutui kärsimään koko lyhyehkön elämänsä ajan arkuudestaan ja epäluuloistaan kaikkea outoa kohtaan. Surullista, hyvin surullista. Eihän tuota hirveää kärsimystä huomannut ennen kuin Virkku tuli ja sain kokea sen, kun ei tarvitsekaan sterssata koiran arkuutta.

Vaikka ajokoirien arkuuskin on lisääntynyt, olen sentään pitänyt ajokoiria suhteellisen terverakenteisena rotuna. Valitettavasti näin Seinäjoki KV'ssa jotain hyvin järkyttävää. Kehään tuotiin koira, joka oli erittäin ylipainoinen, raskasrakenteinen ja lyhytjalkainen. Lisäksi nartun kyynärpäät olivat jotain aivan hirveää takakulmauksista puhumattakaan. Vaikka ensin ajattelinkin olla julkaisemasta tästä koirasta kuvia, en vain voi sanoin kuvailla sen ulkonäköä.Mistä tälläisiä koiria edes tulee? Miten tähän pisteeseen on päädytty? Milloin ajokoiran rakenne on päästetty näin pitkälle? Onneksi tämän näköiset koirat ovat vielä hyvin harvassa, mutta jo yhdenkin näkeminen aiheuttaa puistatusta ja huolta.

7 kommenttia :

 1. Hmm väritys suomenajokoiran ja kroppa bassetin uusi rotu suomenbassetajokoira EI KIITOS ! ainakaan meidän tarhaan eikä kyllä mihinkään muuallekkaan.

  Joskus muonoin meidän kylällä yhellä oli ajuri niin lihavassa kunnossa että se tuskin pystyi kävelemään ja sen vatsa viisti maata, itku pääs aina kun näki sen koira paran. Ei noita toivois koskaan näkevänsä.

  Niin onnea virkulle oli näköjään ajokoiramies lehes ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, meille ei tule tuota ajokoiramies-lehteä ollenkaan, niin saihan tuossa hetken selvitellä, että missä muodossa Virkku on siellä ollut :D Mutta kiitoksia, pitää jostain etsiä tuo lehti käsiin vielä! :)

   Poista
 2. Hyi millane ajokki, iteki pitäny niitä sporttisena ja rakenteellisesti suht terveinä, mutta vissiin alkaa niistäki löytyä tankkeja :s

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Apua! Näyttää kyllä todella pahalta. Huomasitko katsoa mitä kys. koira sai arvosteluksi? Olisi hyvä tietää mitä tuomarit on mieltä näin sairaan näköisestä koirasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hylsy, perusteella sairaalloinen rakenne jne. Oon kyllä niin samaa mieltä tuomarin kanssa!

   Poista