Instagram

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Mutkun kuulumisia!!

Sain tänään vihdoin ja viimein revittyä jostain aikaa Mutkun kuvaamiseen. Mitään pitkää sessiota kuvailusta ei tullut, enkä ole täysin tyytyväinen otoksiin, mutta voinpa laittaa ne tämän postauksen täytteeksi. Koska olin yksi Mutkua kuvaamassa, annoin kameran olla automaattiasetuksilla ja kuinka ollakkaan, rakas Canonini oli nakkonut ISO-arvot pilviin... -.-* Mitä siis opimme tästä - onnnistuneeseen kuvauskertaan tarvitaan aina apulainen ja manuaaliasetukset... Niin ja lisää valoa, satuin kuvaamaan Mutkua juuri silloin, kun aurinko oli pilvessä, eikä ikkunasta tullut tarpeeksi valoa. Niin että mikä tässä kuvauksessa olikaan sitä onnistunutta? :'DMulta jo kertaalleen ehdittiin Petsiessä kyselläkin mitä Mutkulle kuuluu, ja hyväähän sille kuuluu. Pieni oei ole vain täyttänyt mun odotuksia hamsterista, vaan ylittänyt ne reeeeeilusti. Vasta riparilla huomasin oikeasti, miten olin kiintynyt Mutkuunkin, ja vasta leirin jälkeen tajusin koko otuksen ihanuuden :3 Juuri riparin aikana Mutku oli oppinut nuolemaan käsiä - tänäänkin se lupsutteli käsiäni kieli pitkällä, kun menin ottamaan sitä jaloittelemaan sen ollessa herellä. Tein Mutkulle tänään pitkästä aikaa ruoka-annoksen, joka myöskin näytti hyvältä. Muistan suunnitelleeni ennen hamsun hankkimista tekeväni sen joka ruoka-annoksesta erilaisen ja toinen toistaan tyylikkäämmän. Noh, eipä se ihan niin mennyt.

Ennen hamsun hankkimista päätin senkin, että Mutkusta tulisi todellinen agilityhirmu, mutta kun hurahdin agilityyn Virkun kanssa, jäi hitaasti etenevä hamsuagility vähän taka-alalle. Toki me vieläkin välillä mennään esteitä, mutta epäilen vähän, ettei Mutku oikein tykkäisi siitä touhusta... Pitäisi ehkä harjoitella tuota vähän aktiivisemmin ja johdonmukaisemmin niin ehkä se siitä. :D Mutku pääsee päivittäin vähintään kerran juoksentelemaan ympäri huonetta. Aika riippuu täysin päivästä, mutta yleisimmin Mutku on irti varmaankin sen puoli tuntia. Mutkullahan olisi käytössään koko alakerta, mutta onneksi tuo pysyy pelkästään tietokonehuoneessa, jossa ei ole enää piilopaikkoja, joista en hamsua löytäisi.

Mutku osaa tulla säännöllisen epäsäännöllisesti luokse kutsusta (lue: tulee jos huvittaa/ei osaa tulla :D). Vaikkei luoksetulo vielä onnistukkaan, osaa Mutku jo niinkin huiman tempun, kuin itsensä ympäri pyörimisen vastapäivään :o Miettikää hei tällä hamsterilla on aivot!!:D Nojoo, osais se paljon muutakin, jos vain opettaisin.

Mutku syö päivittäin joko köntin sille tehtyä pilttiä, tai palan parsakaalia. Piltissä on jauhelihaa, hirssiä, tattaria, kananmunaa ja milloin mitäkin vihanneksia. Viikonloppuiksi jätän mumsterille vähintään molemmat (piltti & parsa), välillä enemmänkin ruokaa siementen lisäksi, riippuen siitä, ollaanko me mökillä yksi vai kaksi yötä. Jos lähdemme mökille/johonkin muualle enemmän kuin pariksi yöksi, lähtee Mutku mukaan, tai kaverini käy hoitamassa sitä. Vielä ei ole tätä tilannetta tullut, mutta mökille on hommattu jo aiemmin blogissa näytillä ollut mökkiduna.

Toivottavasti tässä oli nyt Mutku-faneille tarpeeksi kuulumisia. :) Kysellä toki saa, jos jotain oleellista jäi tästä vielä puuttumaan! Loppuun vielä kevennykseksi gifi meidän kuvaussessiosta..^.^

2 kommenttia :

  1. Ihana postaus <3 ois niin kiva nähdä mutku. Ja tuosta tempusta video pitää saada! Paljo oot opettanu sitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä me johonkin näyttelyihin satutaan yhtä aikaa:) pitää kattoa tuota videota :)

      Poista