Instagram

torstai 7. maaliskuuta 2013

Koiranäyttelyfiilistelyä

Huomasin tänään, että Halsuan ryhmiksen aikataulut on julkaistu. Virkku pääsee mittelöimään ulkokehässä numero 3, joskus yhdeksän jälkeen 21 muun ajokoiran kanssa. Lueskelin tuosta tuomarista jo aikaisemminkin kommentteja facebookista, ja vaikuttaa aika mielenkiintoiselta tapaukselta...

Näin näyttelyiden korvalla, päätin alkaa ennustelemaan tulevaa arvostelua. Ehkei tuomarin arvostelu ole aivan näin tarkka, mutta vertasin Virkkua ajokin rotumääritelmään, ja tulin seuraaviin tuloksiin:

Kevyt avoimen luokan uros, joka saisi omata huomattavasti paremman skpleiman. Erinomainen kallo. Korvat saisivat olla huomattavasti pitemmät. Oikean mittainen kuono-osa, heikko pigmentti. Erinomainen ilme. Miellyttävä luonne. Hyvä kaula. Eturinta saisi olla kehittyneempi. Erinomainen lihaksisto. Erittäin hyvä lantio. Erittäin hyvä ala- ja ylälinja. Kaikin puolin erinomainen häntä. Eturaajat saisivat olla paremmin kulmautuneet. Hyvät lavat. Erittäin hyvät ranteet ja välikämmenet. Hyvin kulmautuneet ja lihaksikkaat takaraajat. Erinomaiset käpälät, joissa toivoisin mustia kynsiä (Virkun kynnet ovat kirjavat...). Välijalat voisivat olla aavistuksen lyhyemmät. Erinomaiset liikkeet (mikäli Virkkua kiinnostaa ravata nätisti...). Erinomainen väritys. ERITTÄIN HYVÄ

Huomasin tänään Virkun olevan about sentin tai pari takakorkea. o.o Tästä yllätyin suuresti, mutta erittelempä tuon ainankin takajalat vähän taaempana. Jalkojen asettelua pitää vielä treenata vähän Virkun kanssa, mutta muuten me ollaan näyttelykunnossa. Vähän jänskättää!

9 päivää mumsterin hakuun ♥

10 kommenttia :

 1. Moikka! Sain tänään selville,että Virkun sisaruksista ainakin yksi elelee vielä Soinissa metsästyskäytössä yhden mun luokan pojan perheellä. Se kasvattaja on joku sen mun luokkalaisen sukulainen tai jotain. Kyseinen ajokki on mun saamien tietojen mukaan myynti-ja/tai lopetusuhan alla, mulle epäselvästä syystä. Sellasta kuuluu siis yhdelle Virkun sisaruksista, en tiedä kuin paljon niistä muuten tiedät, mutta...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Toivottavasti koira pysyy hengissä... Tiiätkö onko uros vai narttu?

   Poista
  2. Koirasta en tiiä tarkemin onko uros vaiko narttu, kun pojat muutenki naureskeli mun yhtäkkiselle uteliaisuudelle asiasta kun ne koirasta ja kasvattajasta jutteli niin että satuin kuuleen. :) Yrittivät jopa selittää että koira yritetään antaa tai myydä hyvään kotiin tai jopa lopettaa, mua jäi häiritteen kun en tiiä että miks...Koiralla oli joku ihan omituinen nimi tai pojat ainaki kutsu sitä jollain ihan hassulla nimellä, niin etten saanut siitäkään pääteltyä...:)

   Poista
  3. Virkun sisarusten viralliset nimet on Pirre (Soiniin jäänyt narttu), Roope, Nana ja Riitu. Muita nimiä en noille tiiä. Kiitokset sulle kuitenkin. Eipä tuohon maailma kaadu, vaikken tuosta nyt enempää tietoa saisikaan. Voisi ehkä kaivella tuon kasvattajan puhelinnumeron, ja soitella sitten, kun Virkku on arvostelutu halsualla.

   Poista
  4. Jeps, pojilla oli tuolle tosiaan joku lempinimi...ja varmaan voisit soitella sille sen halsuan näyttelyn jälkeen.:)

   Poista
  5. Jepps, sillähän tuo ainankin selviäisi.

   Poista
 2. Törmäsin tuolla blogilistalla virkun blogiin jotempa heitin puumerkini listalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva. Kiitoksia!:) Mukavaa kun joku löytää blogin tuotakin kautta :)

   Poista
 3. Tsemppiä Virkulle Halsuan näyttely kehään. Meilläkin oli alunperin meininki lähteä sinne vaan työ muuttaa hieman aikataulua, joten katselemme näyttelyitä sitten kesällä varmaankin molempien koiruuksien kanssa.

  VastaaPoista